Prima paginăEducatie

Directorii nou-numiți țin la funcție

Dimensiune text

Toți directorii și directorii adjuncți numiți la începutul anului școlar în funcție de conducere au profitat de prima serie de selecție din 2013 pentru a-și depune dosarul în încercarea de a deveni experți în managementul educațional.

 

 

Semn că experiența celor șase luni de când sunt la conducerea școlilor nu a fost de natură să-i dezamăgească și că intenționează să participe la concursul pe care Ministerul Educației îl va organiza în cursul acestui an. Calitatea de expert în managementul educațional reprezintă o calitate fără de care nu este posibilă înscrierea la concurs. De altfel, aproape jumătate din cei 90 de aspiranți la funcție, care au trecut de prima etapă, cea a selecției online a dosarelor, este reprezentată de candidați cu funcție, fie că este vorba de directori și directrori adjuncți sau inspectori școlari.

Din zona Romanului, s-au înscris la concurs profesoara Mona Agache, de la Școala Gherăești, Cristina Aruxandei, director adjunct la Școala „Vasile Alecsandri”, Adriana Mihaela Asaftei, proaspăt numită director la Școala Bălușești, Irina Cătălina Barbacaru, director la Școala Gâdinți, Luminița Boloca, director la Școala „Calistrat Hogaș” din Roman, Liliana Bulgaru, director la Școala Horia, Daniela Cătălina Căpraru, director adjunct la Colegiul Tehnic „Danubiana”, Loredana Ionela Căprioară, director adjunct la Școala Bahna, Maria Chițimuș, profesor la Școala Horia, Ștefania Cecilia Cobzaru, profesor la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, Magdalena Cozma, institutor la Școala Veja, Angela Curpăn, director la Școala Tămășeni, Mihaela Claudia Diaconu, director la Școala Sagna, Ana Maria Dumitru, profesor pentru învățământul primar la Școala Pildești, Magda Ghercă, profesor la Liceul cu Program Sportiv Roman, Crenguța Grădinariu, profesor la Școala Tămășeni, Cristina Horga, director la Colegiul Tehnic „Danubiana”, Nicoleta Iamandei, profesor la Școala „Ion Creangă”, Hermina Imbrișcă, educatoare la Grădinița „Muguri de lumină”, Maria Maftei, profesor la Școala Dulcești, Dragoș Matei, profesor la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Mihaela Moraru, profesor pentru învățământul primar la Școala Ion Creangă, Ionuț Nicolae Nacu, profesor la Liceul cu Program Sportiv Roman, Lucian Negrescu, profesor la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Dana Lăcrămioara Păiuș, directior adjunct la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Irina Pătrăuceanu, profesor la Liceul cu Program Sportiv, Nicușor Cristian Pop, director adjunct la Colegiul Tehnic „Danubiana”,  Constantin Popescu, director la Școala Bahna, Mihaela Cristina Rusu, director la Școala „Mihai Eminescu”, Maria Cristina Samson, profesor la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, Gabriela Samson, director la Liceul Agricol „Ion Ionescu de la Brad”, Cristinel Sociu, director la Liceul Teologic Romano- Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, Mihai Marinel Țurcanu, director la Școala Dulcești, Dan Vântu, director la Școala Oniceni, dar și inspectorii școlari Carmen Blaga și inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu.

Până să fie înscriși în Registrul Național al Experților în Management Educațional, aceștia mai au de trecut o etapă, cea a analizei dosarului de către o comisie special alcătuită la nivelul inspectoratului școlar. Dosarele vor fi evaluate în perioada 6 – 14 martie, rezultatele urmând să fie cunoscute pe 15 martie.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • ctate 8 ani

    Parca numai ei tin de functii si cei care sunt pusi directori la indicatiile unor primari.

  • iulian 8 ani

    Asa este dar cine aude ?

  • VICTOR 8 ani

    Unii din cei de pe lista chiar sunt tupeisti. Vor sa fie experti educationali cu toate ca nu au nici o expertiza, nu au nici o calificare in managenent educational. Ba au o calificare, ce-i drept netrecuta in nomenclatorul de meserii, sunt membri de partid. Si atunci vorba lui Tanase, ,,si cu asta ce-am facut,, ? Va raspund tot eu, dar altadata.