Prima paginăEducatie

Directorii de şcoli au intrat în focul evaluării

Dimensiune text

Consiliul de Administraţie al ISJ Neamţ a analizat toate dosarele şi decide, în aceste zile, calificativele pentru managerii de şcoli.

Directorii unităţilor de învăţământ de stat şi particular din judeţul Neamţ sunt evaluaţi, în perioada 3 – 4 septembrie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ, pe baza fişei de autoevaluare, însoţită în mod obligatoriu de raportul de analiză a activităţii desfăşurate în anul şcolar 2013 – 2014. Consiliul de Administraţie al ISJ Neamţ a analizat toate dosarele şi decide calificativele acordate managerilor de şcoli din judeţ. „Până la ora 13.30 au fost evaluaţi o treime din directorii unităţilor de învăţământ. Toţi cei evaluaţi au obţinut punctaje cuprinse între 88 şi 94 de puncte”, a precizat profesor doctor Viorel Stan, inspector şcolar general al ISJ Neamţ.

Potrivit fişei de evaluare, directorii şi-au acordat punctaje în baza indicatorilor de performanţă. Punctajele au fost acordate în funcţie de rezultatele obţinute la activitatea şcolară, la resursele umane şi financiare şi la aspecte legate de dezvoltare şi relaţii comunitare.

Directorii evaluaţi cu 86 până la 100 de puncte primesc calificativul „foarte bine”. Calificativul „bine” este acordat directorilor care vor primi un punctaj cuprins între 71 – 85 de puncte. Pentru 61 – 70 de puncte, directorii vor primi calificativul „satisfăcător”. În cazul primirii calificativului „nesatisfăcător” (0-60 de puncte), directorul îşi pierde funcţia şi nu mai are dreptul să participe la concursul pentru postul de director timp de doi ani.

Calificativul directorului adjunct se acordă de către directorul unităţii şcolare, în urma analizei activităţii, şi se vizează de către ISJ Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0