Prima paginăEducatie

Director nou la „Ion Ionescu de la Brad”

Dimensiune text

Profesorul Liviu Ciubotaru va fi instalat mari, 29 mai, în funcția de director al Grupului Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad”. Liviu Ciubotaru va ocupa funcția cu delegație, pînă cînd Ministerul Educației va organiza un concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

 

Numirea lui Liviu Ciubotaru vine după ce demisia fostului director, profesorul Doru Lozincă, a fost aprobată de ministrul Educației, Liviu Marian Pop.
Liviu Ciubotaru este de formație inginer zootehnist, are o vechime la catedră de 35 de ani și a obținut gradul didactic I. La Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” este din 1990 și a ocupat funcția de director adjunct în această unitate în perioada 2000 – 2003. După ce s-a retras din funcția de conducere, s-a implicat în proiecte educaționale, avînd, pînă acum, la activ două proiecte Comenius, un proiect PHARE și un proiect Leonardo da Vinci, aflat încă în derulare, în cadrul căruia 120 de elevi ai școlii au participat la stagii de pregătire de cîte trei săptămîni în Franța.

La desemnarea în funcția de conducere, Liviu Ciubotaru și-a propus ca obiectiv transformarea liceului din Horia într-un centru de pregătire pentru toți fermierii din Moldova. „Mi-am propus ca, pînă în 2014, să transform Grupul Școlar Agricol «Ion Ionescu de la Brad» într-un Centru regional de formare agricolă, care să aibă un compartiment de formare agricolă inițială, reprezentat de clasele de liceu, și un compartiment de formare permanentă pentru agricultură, destinat fermierilor din zona Moldovei, care vor putea participa la stagii de pregătire în unitatea noastră. Pentru aceasta intenționez ca, din fonduri proprii și din fonduri guvernamentale, să începem reabilitarea corpului A și a căminului, astfel încît acesta să poată caza și fermierii sosiți la cursuri, iar pe terenul școlii să înființăm module de pregătire pentru toate meseriile din domeniul agricol, de la cultura plantelor la creșterea animalelor„, a spus proaspătul director Liviu Ciubotaru.

COMENTARII

WORDPRESS: 0