Prima paginăSocial

Direcțiile pentru dezvoltarea Romanului, decise în următoarele 12 luni

Direcțiile pentru dezvoltarea Romanului, decise în următoarele 12 luni

Dimensiune text

Primăria municipiului Roman a demarat procesul de realizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al orașului, plan care ar urma să se materializeze în următorul an și care va stabili și modalitățile de dezvoltare a infrastructurii din municipiu, a precizat primarul Leonard Achiriloaei.

„În această perioadă, o activitate importantă a fost demararea proiectului privind realizarea Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Este un document foarte important, pentru planificarea strategică a municipiului Roman, care va sta la baza finanțării și dezvoltării ulterioare a Romanului. Trebuie să avem în vedere prin acest plan posibilitatea atragerii fondurilor atât prin Planul național de redresare și reziliență 2021-2027, dar și pentru programe guvernamentale și programe de infrastructură mare, iar acest Plan de Mobilitate Urbană Durabilă va face tocmai acest lucru”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Planul de Mobilitate Urbană al Romanului va fi realizat din fonduri europene, obținute prin proiectul „Planificare strategică și digitalizare urbană pentru Municipiul Roman”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Proiectul de realizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a fost câștigat de firma FIP Consulting. Conform prezentării de pe site-ul companei, FIP Consulting are cel mai mare portofoliu de Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă din România, lucrând cu peste 15 municipalități, între care și municipiul Piatra Neamț – proiectul pentru Piatra Neamț fiind selectat de reprezentanții Comisiei Europene în lista scurtă a celor mai bune proiecte din Europa pentru anul 2016.

„Reprezentanții firmei câștigătoare, FIP Consulting, au fost prezenți la Primăria municipiului Roman, prin specialiștii lor. Ne-am întâlnit și cu aparatul tehnic, cu directorii și șefii serviciilor implicate în acest proces. Am pornit acest demers foarte important, care conține mai multe etape. E vorba despre realizarea unei ample cercetări de trafic, elaborarea unui model de transport bazat pe programe informatice dedicate, analiza în detaliu a situației actuale privind mobilitatea urbană, analiza infrastructurii existente și proiecții privind posibilele dezvoltări. Astfel că, timp de 12 luni, va fi o activitate intensă în acest sens, vor fi mulți specialiști implicați în acest demers, sunt și colegi consilieri cu care am ținut legătura și cu care ne vom consulta și implica în întocmirea unui plan strategic adecvat, aplicat, fezabil și care să poată determina dezvoltarea durabilă a Romanului”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0