„Din spatele picturilor” apare artistul Liviu Săndulache

„Din spatele picturilor” apare artistul Liviu Săndulache

Dimensiune text

 

pictor 1La doar 18 ani a reuşit să impresioneze publicul iubitor de artă. Picturile sale, de dimensiuni generoase, fac ca portretele să devină mai curajoase şi mai impunătoare. Liviu Săndulache este încă elev al Liceului „Victor Brauner” din Piatra Neamţ, iar la începutul acestui an, în cadrul Galei culturii nemţene, a primit premiul „Dan Cepoi” pentru debut plastic.

Sâmbătă seara a avut loc, la Galeria Era din Piatra Neamţ, vernisajul expoziţiei „Din spatele picturilor”. Tânărul artist, Liviu Săndulache, a expus zece lucrări cu zece personaje, reprezentând oameni importanţi din viaţa lui, întâlniţi în momente cheie ale existenţei, care l-au ajutat de-a lungul timpului să-şi descopere sinele.

Printre cele zece lucrări regăsim un autoportret, o pictură puternică, curajoasă, cu profunzime care ar putea fi cea mai bună explicaţie pentru denumirea aleasă expoziţiei. Din spatele picturilor se întrezăreşte un artist care păşeşte timid în lume, dar atât de sigur şi de curajos între pânzele şi culorile sale.

„Deşi este considerabil de tânăr, picturile lui sunt mature. Este curajos şi foarte talentat”, a vorbit, impresionat, artistul Mihai Agape.

„Nu încape adevăr că este un tânăr deosebit de talentat. Dacă acum pătrunde în lumea artei cu timiditate, nu va trece mult timp şi va dobândi acel curaj de a deschide uşi din ce în ce mai mari şi mai interesante, care-l vor ajuta în evoluţia sa artistică. Apreciez mult că vrea să cunoască, să înveţe permanent lucruri noi, este foarte studios şi muncitor. Îşi doreşte să crească de la o lucrare la alta. Conştientizează că talentul unui artist trebuie însoţit întotdeauna de acea doză de genialitate care vine din maniera în care reuşeşte să pună pe pânză poveştile, emoţiile, tulburările sale ca artist, astfel încât privitorul să simtă «vibraţia» a ceea ce a simţit el în acel moment”, a declarat Roxana Pricop, reprezentant PR al Galeriilor Era.

A fost lansată o provocare artistului, propunându-i-se să facă cea de-a doua expoziţie la anul, pe vremea acesta, tot la Galeria Era. Liviu Săndulache a răspuns provocării, spunând că va veni cu o surpriză pentru publicul iubitor de artă.

Expoziţia va rămâne în Galeria Era din cadrul Central Plaza Hotel din Piatra Neamţ până pe 30 aprilie.

 

pictor 7

 

pictor 6

 

pictor 4

 

pictor 3

 

pictor 2

 

pictor 5

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0