Din nou la școală, după 25 de ani

Dimensiune text

Promoția 1987 a Liceului de Matematică-Fizică „Roman-Vodă” (actualul Colegiu Național „Roman-Vodă”) se va reuni în luna iunie. Absolvenții, împrăștiați în țară și în lume, au creat un site al promoției 1987, pentru a menține legătura între ei.

 

 

Pentru promoția 1987 a Liceului de Matematică-Fizică „Roman-Vodă” din Roman, actualul Colegiu Național „Roman-Vodă” (CNRV), luna iunie din acest an ar putea fi una fierbinte. Nu din punct de vedere meteorologic sau din cauza alegerilor locale, ci din cauza emoțiilor pe care reîntîlnirea după 25 de ani de la ultimul clopoțel ar putea să le trezească în sufletului fiecărui absolvent din anul 1987 al liceului romașcan.

Promoția 1987 este una distinctă față de celelalte anterioare sau cele care au urmat. Nu doar prin numărul mare de absolvenți pe care i-a dat, ci prin faptul că a reușit să păstreze legătura cu liceul care i-a educat și pregătit pentru viață. Întîlnirile de 10 și 20 de ani, precum și cea din acest an, după 25 de ani, vin să confirme acest lucru. Pentru a menține permanent legătura, cîțiva foști absolvenți au realizat un site, http://lrv1987.webs.com , unde aceștia au postat impresii, fotografii și au comunicat între ei.

Despre această inițiativă de socializare a celor care s-au risipit în țară și în lume, după mai bine de două decenii de la absolvire, actuala directoare a CNRV, profesoara Mihaela Tanovici, scrie pe site-ul promoției 1987: „Vă așteptăm cu drag la revederea pe care doriți să o organizați. Vă voi sprijini cu tot ce aveți nevoie pentru ca această întîlnire să fie o reușită. Am intrat pe lrv1987.webs.com! Felicitări! Ar putea constitui un model și pentru alte promoții…„.

Reînvierea întîmplărilor de odinioară din liceu, școlare sau sentimentale, trăite într-o perioadă plină de privațiuni, salutul plin de respect și de recunoștință adus foștilor profesori, marcarea realizărilor sau, dimpotrivă, a neîmplinirilor din viața fiecăruia, voia bună și distracția sînt momente care nu vor lipsi din programul acestei întîlniri.

Cîțiva foști absolvenți care se ocupă de organizarea întîlnirii au programat evenimentul pe 9 iunie, la Motel Imperial, situat în localitatea Cotu-Vameș, comuna Horia. Propunerile privind organizarea revederii de 25 de ani, contribuțiile financiare și alte detalii pot fi găsite și pe site-ul promoției 1987 a liceului.COMENTARII

WORDPRESS: 0