Din acest an, copiii cadrelor didactice pensionate sunt scutiţi de taxa de înscriere la facultate

Din acest an, copiii cadrelor didactice pensionate sunt scutiţi de taxa de înscriere la facultate

 

bani leiCopiii personalului didactic şi didactic auxiliar pensionat din sistemul de învăţământ, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi care au activat în acest domeniu, sunt scutiţi, din acest an, de taxa de înscriere la facultate, conform Legii nr. 140/2016.

Legea nr. 140/2016, pentru modificarea articolului 277 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, a fost promulgată, luni, 11 iulie, de preşedintele Klaus Iohannis şi a fost publicată joi, 14 iulie, în Monitorul Oficial. Articolul 277 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 prevedea că sunt scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate. Legea nr. 140/2016 completează articolul 277 din Legea 1/2011, precizând că de aceste măsuri vor beneficia şi copiii personalului didactic şi didactic auxiliar pensionat din sistemul de învăţământ, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi care au activat în acest domeniu.

Conform expunerii de motive, iniţiatorii proiectului susţin că „aceste măsuri pot preîntâmpina, într-o oarecare măsură, abandonul şcolar din învăţământul superior, care este destul de ridicat”.

Legea nr. 140/2016 va intra în vigoare la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0