Prima paginăPolitica

Diana Nicolae și Alin Antochi aspiră la Parlamentul European

Dimensiune text

Fiecare partid va promova tineri pentru un loc în Parlamentul European. PNL Neamţ mizează pe o tânără din Roman implicată de opt ani în politică, iar UNPR pe un avocat care a mai fost la Bruxelles timp de cinci luni.

Alin Antochi

Alin Antochi

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare sunt în deplină desfăşurare, iar în interiorul partidelor au început nominalizările pentru lista ce va fi prezentată alegătorilor. În principiu, fiecare filială va susţine un candidat din propria „curte”, iar hotărârea finală va aparţine birourilor centrale ale formaţiunilor politice. PDL Neamţ a anunţat, încă de la sfârşitul lui 2013, că o va susţine la alegerile din luna mai pe Luminiţa Vârlan. PSD doreşte promovarea unui tânăr nemţean, participarea ca şi candidat pe lista pentru europarlamentare fiind un bun antrenament pentru alte bătălii politice. „Din zona Moldovei va candida din nou Cătălin Ivan, care este şi acum europarlamentar. PSD Neamţ va propune pe listă un tânăr care merită promovat, dar numele său nu a fost încă stabilit, fiindcă PSD are mulţi tineri de valoare şi va fi o alegere dificilă”, este de părere Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

La PC nu s-a stabilit nimic deocamdată, iar reprezentanţii UNPR Neamţ negociază din greu pentru ca Alin Antochi, care a fost europarlamentar PSD în perioada februarie – iunie 2009, să prindă, de această dată, un loc eligibil pe lista comună PSD-UNPR.

Diana-Ștefana Nicolae

Diana-Ștefana Nicolae

Lupta politică a început şi la PNL, iar aceasta se adresează mai ales tinerilor. Prin proiectul „10 pentru Europa”, tinerilor liberali din toată ţara li se oferă şansa de a se înscrie în cursa internă pentru ocuparea uneia din ultimele zece poziţii de pe lista PNL pentru Parlamentul European. Reprezentantul judeţului Neamţ este romaşcana Diana-Ștefana Nicolae, vicepreşedinte al Cluburilor Studenţenşti Liberale. Aceasta are 24 de ani, este licenţiată în Drept şi este membru PNL de opt ani, iar acum este decisă să câştige una dintre cele mai imporante competiţii din cariera ei. „A fi candidat pentru Parlamentul European, chiar şi de pe un loc neeligibil, înseamnă experienţă politică pentru viitor şi notoritate, fiindcă vom participa la evenimente ample, va trebui să vorbim în faţa a mii de persoane”, spune Diana Nicolae. Acesta s-a înscris deja în comprtiţie, iar profilul ei poate fi văzut pe site-ul 10pentrueuropa.ro. Susţinătorii o pot vota începând cu data de 15 ianuarie, primii 20 cei mai votaţi dintre competitori urmând a fi implicaţi în alte proiecte, după care vor fi aleşi cei zece care vor completa lista PNL pentru Parlamentul European. „Pentru cei mai buni din cei zece va exista posibilitatea unei colaborări cu viitori eurodeputaţi ai PNL, în ţară sau chiar la Bruxelles. Este o şansă mare pentru un tânăr să se afirme în acest mod şi cred că voi avea susţinerea colegilor pentru a candida la europarlamentare” a completat Diana Nicolae.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc între 22-25 mai şi vor fi precedate de o campanie electorală care va dura o lună.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ALTA 7 ani

    Da, dupa tata, trebuie „aranjata” si fiica, nu ?
    Si daca nu s-ar sti cine sunt oamenii astia ! Si din ce motiv sunt propulsati !
    Dar problema fetei, ati remarcat, este ca „va vorbi in fata a mii de oameni” Asta e pentru ea cel mai important !!!
    Vezi cum e daca ai un „prieten” ?