Prima paginăPolitica

Diana Nicolae, cea mai votată candidată PNL pentru Bruxelles

Dimensiune text

Diana NicolaeDiana a obţinut cele mai multe voturi din partea tinerilor liberali din toată ţara. Ea s-a înscris în competiţia candidaţilor la alegerile europarlamentare din 25 mai. Nominalizarea Dianei Nicolae pe liste depinde şi de seniorii din partid, care o vor intervieva pe teme europene de interes general. Diana Nicolae a premiat un tânăr romașcan cu o excursie la Bruxelles, pentru un proiect dedicat persoanelor de vârsta a treia.

Programul liberalilor „10 pentru Europa”, care a dat posibilitatea celor mai tineri dintre membrii PNL să devină candidaţi pe listele pentru alegerile europarlamentare, şi-a desemnat semifinaliştii. Aceştia au fost aleşi prin vot online, pe site-ul proiectului, candidaţii cu cele mai multe voturi fiind selectaţi pentru etapa următoare. De cea mai mare susţinere a avut parte Diana-Ștefana Nicolae din Roman, tânăra fiind implicată în politică de opt ani, acum deţinând funcţia de vicepreşedinte al Clubului Studenţilor Liberali (CSL).

Diana Nicolae are 24 de ani, este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, a urmat un master în „Dreptul Uniunii Europene” şi a făcut cursuri privind „Politica externă şi diplomaţia” la Institutul Diplomatic Român. De când a intrat în politică, Diana Nicolae a fost membru al PNL, iar acum doreşte să candideze pe lista pentru Parlamentul European pentru a dobândi o experienţă politică în plus.

Diana NicolaeDuminică, 16 februarie, Diana Nicolae a participat la alegerile TNL Roman, un eveniment la care au fost prezenţi peste 200 de tineri liberali. „Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru încrederea şi susţinerea pe care mi-aţi oferit-o în competiţia «10 pentru Europa». Datorită vouă m-am menţinut pe locul întâi în topul celor mai votaţi zece tineri, reuşind să mă calific în a doua etapă a concursului, având şansa reală de a reprezenta interesele voastre, ale tinerilor, în Parlamentul European. Una dintre preocupările mele în ceea ce priveşte promovarea tinerilor are legătură cu dezvoltarea domeniului educaţiei informale, care are un rol fundamental în formarea profesională a tinerilor. La nivelul Uniunii, în cadrul politicilor europene destinate educaţiei şi tineretului, se pune tot mai mult accentul pe educaţia informală, pe modul de formare a tinerilor în afara instituţiilor de învăţământ, pe practică şi pe modul de efectuare a acesteia”, le-a transmis Diana Nicolae tinerilor prezenţi la eveniment.

Aceasta a făcut o paralelă între ceea ce oferă, acum, sistemul de învăţământ – adică doar pregătire teoretică – şi faptul că angajatorii cer experienţă la angajare, precizând că militează pentru dezvoltarea unor metode prin care tinerii să fie stimulaţi să investească în dezvoltarea lor şi din perspectiva activităţilor extracurriculare.

„Am contribuit, alături de PNL Neamţ, la realizarea campaniei «Tinerii liberali te înţeleg, te sprijină, te susţin». Această campanie s-a adresat liceenilor, care au fost stimulaţi să creeze proiecte pe diferite teme – precum educaţie, cultură, domeniul social. Eu îl premiez pe Gabriel Iovu, căruia îi ofer şansa de a vizita această capitală europeană, de a lua contact direct cu politicile Uniunii Europene, cu instituţiile din Bruxelles şi cu tinerii de acolo. Proiectul lui Gabriel, pe care l-am coordonat, nu va rămâne, însă, la stadiul de proiect, ci îl vom pune în aplicare începând cu luna martie”, a afirmat Diana Nicolae.

Diana NicolaeProiectul pe care Diana l-a recompensat cu o excursie la Bruxelles constă într-un schimb de experienţă şi de idei între generaţii. Astfel, se va forma un grup de tineri voluntari, care va merge periodic la azilul de bătrâni din municipiul Roman pentru a-i învăţa pe cei care locuiesc acolo cum să utilizeze calculatorul şi internetul, astfel încât să aibă o nouă posibilitate de acces la informaţii. În cadrul proiectului sunt prevăzute şi alte activităţi în comun, care să promoveze inovaţia în rândul generaţiei de vârsta a treia. În schimb, voluntarii implicaţi în proiect vor afla şi vor avea de învăţat din experienţele şi poveştile de viaţă ale bătrânilor.

„Pentru că sunt un om al faptelor, voi pune în aplicare şi o serie de alte proiecte dedicate tinerilor. Cu ajutorul echipei PNL, voi organiza, tot începând cu luna martie, seminare bilunare sau lunare care să aibă ca scop dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. Pachetul de seminare va conţine cursuri pe diferite teme, unul deosebit de important fiind managementul comunicării; altul ne va învăţa secretele interviului perfect, astfel încât să obţinem jobul sau internshipul vizat. Vom invita şi lectori bine pregătiţi, care să asigure succesul demersului nostru. La finalul cursurilor, pe lângă cunoştinţele acumulate, fiecare participant va primi şi o diplomă, prin care să-i fie recunoscută activitatea. Și, pentru că vrem să promovăm valorile liberale, în sediul PNL se va organiza, o dată pe săptămână, o «Seară de istorie… liberală» – în cadrul căreia vom invita personalităţi ale PNL, pentru ca tinerii să ia contact direct cu politicile liberale, analizate din perspective diferite; tot acolo vor fi difuzate şi filme cu şi despre liberalism şi istorie”, a adăugat Diana Nicolae.

Diana NicolaePentru tânăra liberală din Roman urmează o nouă etapă din proiect, care o va duce mai aproape de un loc pe lista pentru alegerile europarlamentare. Diana se va prezenta în faţa unei comisii de jurizare pentru un interviu, în cadrul căruia va trebui să argumenteze că este o persoană potrivită pentru a candida la alegerile europarlamentare pe lista PNL, că poate susţine politici şi proiecte liberale în Parlamentul European şi că este la curent cu temele de interes de la nivel european.

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • epsilon 7 ani

  Noroc de banii parintilor. Cu asa reprezentanti, nu ajungem departe.

 • ALTA 7 ani

  Dar cum de accepta liberalii adevarati asa ceva …
  Sau nu stiu despre cine e vorba, sau banii sunt mai puternici si se fac ca nu vad, ca nu stiu; si mai mult ca sigur ca asta e explicatia.
  RUSINOS si JENANT, cand stim cine sunt persoanele !

 • Vasile 7 ani

  E simplu. Nu o votam! Deja fetita tatei isi face campanie elctorala, doar isi permite taticu sa plateasca…Romaul are atatia tineri valorosi care merita promovati! Romascani, treziti-va!

 • pol 7 ani

  daca mai ajunge si fatuca asta parlamentar european,atunci e clar ca ne meritam soarta