Dezinteresul șefilor duce la accidente de muncă

Dimensiune text

Ca de fiecare dată, patronii nemțeni se arată a fi „corigenți” în ce privește aplicarea legislației privind securitatea și sănătatea în muncă a angajaților.

 

În luna mai, agenții economici din județ s-au ales cu 147 de sancțiuni contravenționale însumînd 28.500 de lei, după ce au fost „luați la puricat” de inspectorii de muncă. „Printre deficiențele descoperite în mod frecvent se numără semnalizarea necorespunzătoare a zonelor și utilajelor, faptul că firmele nu desemnează lucrătorii care aplică măsuri de prim ajutor și nu asigură supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor la un medic de medicină a muncii. De asemenea, nu se respectă periodicitatea controlului medical pentru toți angajații, nu este actualizat programul de revizii și reparații pentru utilajele din sectoarele de producție, nu sînt montate apărători de protecție a elementelor aflate în mișcare la mașini și utilaje. Instruirea lucrătorilor în ce privește domeniul securității și sănătății în muncă este insuficientă, iar unele din echipamentele de muncă utilizate prezintă pericol de accidentare pentru lucrători„, au precizat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Dezinteresul pe care patronii îl manifestă în ce privește securitatea și sănătatea salariaților a condus la înregistrarea a patru accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de lucru și a unui accident de muncă soldat cu invaliditatea salariatului, în luna mai.COMENTARII

WORDPRESS: 0