Dezinfecții la locurile de joacă și în mijloacele de transport în comun în Roman

Dezinfecții la locurile de joacă și în mijloacele de transport în comun în Roman

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman a informat miercuri, 11 martie, asupra ultimelor măsuri luate la nivelul orașului pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Astfel, ca urmare a deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență de a suspenda, în perioada 11 – 22 martie, desfășurarea cursurilor în învățământul preuniversitar din toate localitățile, în toate unitățile de învățământ, începând de joi, 12 martie, se va face încă o dezinfecție a tuturor sălilor și, săptămâna viitoare, igienizarea spațiilor.

Autoritățile precizează că, începând de miercuri, toate locurile de joacă din oraș sunt dezinfectate, în mijloacele de transport în comun continuă acțiunile periodice de dezinfecție, la Spitalul Municipal de Urgență Roman există stocuri suficiente de dezinfectant și dezinfecția se face periodic, iar apă caldă se furnizează în toate secțiile. Accesul în unitatea medicală a aparținătorilor este restricționat, pentru a se evita îmbolnăvirea pacienților. Personalul medical este instruit cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia în cazul în care apare un prim caz de îmbolnăvire cu coronavirus în Roman sau localitățile limitrofe.

În direcțiile Primăriei care au relații cu publicul (Poliția Locală, Evidența Populației, Biroul Unic, Bibliotecă, Direcția de Asistență Socială și CSM) s-a efectuat dezinfectarea cu soluţii profesionale a spațiilor, s-au amplasat dozatoare cu dezinfectant pentru mâini, s-au amplasat preșuri cu dezinfectant la intrările în instituție și personalul care lucrează cu publicul a primit măști pentru protecție.

„Facem un apel la cetățenii care vin în Roman sau în comunele limitrofe din zone afectate să respecte termenul de 14 zile de autoizolare, pentru că doar așa nu riscăm să-i îmbolnăvim și pe ceilalți. În același timp, dacă aveți cunoștință de persoane care prezintă un risc de a fi afectate de coronavirus și nu respectă recomandarea de a rămâne izolate la domiciliu, este cel mai bine să alertați organele competente. Direcția de Asistență Socială și SVSU continuă să asigure alimente, apă și produse de îngrijire pentru persoanele vulnerabile sau pentru cele aflate în autoizolare”, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0