Prima paginăSocial

Dezbatere publică pe tema „Controlului Integrat al Poluării cu Nutrienţi”

Dezbatere publică pe tema „Controlului Integrat al Poluării cu Nutrienţi”

Dimensiune text

 

apa poluare nitritiMinisterul Mediului, Apelor şi Pădurilor organizează miercuri, 7 septembrie, la Piatra Neamţ, o dezbatere publică, anunţă organizatorii într-un comunicat de presă remis redacţiei. Evenimentul va avea ca temă analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitraţi, măsurile pentru prevenirea poluării, precum şi sursele de finanţare pentru investiţiile care susţin aceste demersuri.

Dezbaterea se va desfăşura la sala de şedinţe a Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Neamţ, strada Mihai Eminescu nr. 26B, între orele 10-17. „Evenimentul se adresează autorităţilor publice locale, autorităţilor cu responsabilităţi în domeniu, precum şi specialiştilor, mediului academic şi societăţii civile din judeţul Neamţ. La dezbatere vor participa şi vor avea intervenţii reprezentanţi ai autorităţilor centrale, experţi din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunităţii academice, reprezentanţi ai diferitelor instituţii implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi”, anunţă organizatorii.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” a finanţat în judeţul Neamţ trei investiţii finalizate în 2015, care în prezent sunt operaţionale – platformele comunale de depozitare pentru gunoi de grajd de la Bodeşti, Dumbrava Roşie şi Gherăeşti, împreună cu echipamentul necesar – încărcătoare frontale, tractoare cu remorcă, cisterne vidanjă, maşini de împrăştiat gunoi – şi europubele, cu valori cuprinse între 1 şi 1,8 milioane de lei fiecare, precum şi opt platforme individuale în localitatea Dumbrava Roşie. De asemenea, au fost plantate perdele de protecţie (10.000 de puieţi de salcâm) în localitatea Dumbrava Roşie.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi, cât şi pentru măsuri de consolidare a capacităţii instituţiilor cu rol în monitorizarea şi raportarea calităţii apelor.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0