Deţinutele din Penitenciarul Bacău vor dărui pijamale copiilor din centrele de plasament

Deţinutele din Penitenciarul Bacău vor dărui pijamale copiilor din centrele de plasament

Universitatea „Bioterra” deschide un centru de studii la Roman
Cursuri de formare pentru viitorii miri
Cursuri gratuite pentru învăţătorii de la pregătitoare

 

În perioada 15 iulie – 25 august, deţinutele din Penitenciarul Bacău vor confecţiona pijamale, care, mai apoi, vor fi dăruite copiilor din centrele de plasament din Bacău.

Acest lucru este posibil datorită parteneriatului Penitenciarului Bacău cu Serviciul Umanitar pentru Penitenciare – Filiala Moldova, parteneriat care are ca obiectiv principal derularea unui curs de calificare în meseria de croitor-confecţioner îmbrăcăminte după comandă, în perioada  20 aprilie – 30 august.

penitenciarul bacau detinute confectii cursuri

„Prin dobândirea acestei calificări în meseria de croitor, deţinutele femei vor avea o şansă în plus să se reintegreze pe piaţa muncii şi în societate. În ultima perioadă, în Penitenciarul Bacău au mai fost organizate cursuri de calificare în meseriile de lucrător construcţii, deţinuţii exprimându-şi dorinţa de a mai participa şi alte iniţiative de acest gen. De-a lungul anilor, foarte multe persoane private de libertate au făcut cunoştinţă şi cu tainele meseriei de tâmplar şi frizer, practica fiind efectuată în atelierele proprii de producţie”, a declarat subcomisar Mădălina Mătăsaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!