Destine curmate într-un stâlp de tensiune

Destine curmate într-un stâlp de tensiune

Dimensiune text

 

Doi tineri, unul din Roman şi unul din Săbăoani, şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident de circulaţie petrecut sâmbătă noapte, în Săbăoani, undeva în apropierea sediului Primăriei. Viteza, cel mai probabil, a făcut ca şoferul să piardă controlul volanului maşinii şi să se izbească de un stâlp, coliziunea fiind atât de puternică încât stâlpul s-a rupt şi s-a prăbuşit peste autoturismul care s-a şi răsturnat.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 22.00. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că se deplasează înspre locul accidentului inclusiv cu maşina pentru descarcerare, având informaţia că două persoane se aflau prinse în autoturism. La scurt timp, reprezentanţii Poliţiei anunţau faptul că una dintre persoanele aflate în maşină a decedat. Din păcate, niciunul nu a supravieţuit impactului extrem de puternic.

Poliţiştii spun că un bărbat de 35 de ani, din Roman, conducea autoturismul pe strada Orizontului din Săbăoani, când, într-un sector de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul vehiculului, a pătruns pe contrasens, după care a circulat prin şanţul betonat din partea dreaptă a direcţiei de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de iluminat public. La volan se afla romaşcanul Ciprian M., iar pe scaunul din dreapta se afla Gabriel, un tanar din Săbăoani. Impactul a fost extrem de puternic, autoturismul s-a răsturnat şi a rămas pe cupolă în afara carosabilului, rupând, practic, în două stâlpul de înaltă tensiune. Pompierii ajunşi la faţa locului au lucrat în condiţii extrem de periculoase, existând riscul electrocutării sau al producerii unei explozii. După accident, localităţile Săbăoani şi Pildeşti au rămas câteva ore fără energie electrică.

Unul dintre martorii la accident, care se afla pe banca din faţa Primăriei, a povestit că a văzut impactul şi spune că maşina avea peste 150 de kilometri la oră, dar acul s-ar fi oprit, după impact, la 120 de kilometri la oră. Unii localnici spun că, de-a lungul zilei, au zărit maşina condusă cu viteză pe mai multe străzi neasfaltate din Săbăoani. Poliţiştii nu confirmă până la această oră faptul că maşina ar fi circulat cu 150 de kilometri la oră, efectuându-se cercetări şi urmând a se depista dacă şoferul băuse înainte de a se urca la volan. Ceea ce este cert este faptul că soferul nu purta centură de siguranţă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă.

Centura de siguranţă salvează vieţi!

Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiţi-le, deci, chiar şi pe distanţe scurte, în trafic local – este sfatul oamenilor legii.

„Folosirea centurii de siguranţă, în caz de accident, creşte şansele de supravieţuire de la 40% la 60%. Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.) Dispozitivele de tip «airbag» sunt, de fapt, sisteme suplimentare de retenţie care au eficacitate numai dacă centurile de siguranţă sunt cuplate!”, atrag atenţia, în comunicatul de presă, reprezentanţii Poliţiei Neamţ.

 

accident-sabaoani-1octombrie-2

accident-sabaoani-1octombrie-1

 COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Nu Gabriel era șoferul, ci baiatul celalalt !

  • Andreea 4 ani

    Soferul nu era Gabriel!!! Rectificati, va rog.

    • Buna ziua, am primit sesizarea dvs, dar acestea sunt datele oficiale. Gabriel este din Roman? Poate de aici se produce confuzia….