Prima paginăSocialEducatie

Deşeuri transformate în obiecte de artă

Dimensiune text

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut loc cea de-a cincea ediţie a Târgului eco „Deşeuri zero? Da!”.

deseuri 2La Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut loc cea de-a cincea ediţie a Târgului eco „Deşeuri zero? Da!”. Evenimentul a reunit elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic „Danubiana”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, inclusiv de la grădiniţele patronate, şi de la Școala Gimnazială „Calistrat Hogaş”. Aceştia au prezentat standuri cu produse realizate din deşeuri, de la bijuterii din hârtie, decoraţiuni din fire textile până la un monitor de calculator transformat în acvariu sau un vulcan activ, în miniatură, realizat din resturi de hârtie. Cea de-a doua secţiune a cuprins o paradă a modei. Ținutele purtate de manechine, de la copii de grădiniţă la liceene, au fost realizate din cele mai diverse materiale, din ambalaje, pungi de plastic sau staniol, şi au reprezentat o dovadă a imaginaţiei şi creativităţii participanţilor. La deschiderea târgului a participat şi inspectorul şcolar pentru proiecte şi programe comunitare Maria Ghiniţă. „O astfel de manifestare dovedeşte cât de important este pentru elevi să înveţe să protejeze mediul. Mi-aş dori ca la ediţiile viitoare să depăşim spaţiul şcolii şi, cu sprijinul Primăriei şi al Inspectoratului Școlar, să putem ieşi cu această manifestare în comunitate, să organizăm o paradă eco, prin care să atragem atenţia întregii comunităţi asupra efectului poluării”, a spus inspectorul şcolar Maria Ghiniţă.

deseuri 3„Prima ediţie a târgului a avut loc în cadrul unui proiect european, cu aceeaşi denumire, care a reunit creaţii ale elevilor din Belgia, Cipru, Finlanda şi Italia. Manifestarea a continuat şi în anii care au urmat, pentru că elevii şi profesorii au arătat un deosebit interes şi, aşa, am ajuns, acum, la a cincea ediţie, care ne adună la un loc pe toţi cei preocupaţi de reciclarea deşeurilor şi de protejarea mediului”, a spus directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesoara Nelia Lorica Havrici.

„În general, elevii sunt motivaţi să colecteze selectiv deşeurile, dar fără a vedea şi utilitatea acestui gest şi nici modul în care o activitate aparent banală poate fi transformată într-un adevărat act de creaţie. Târgul eco îşi propune să valorifice tocmai latura creativ artistică a elevilor, prin crearea unor obiecte utile sau de artă, de la măşti tradiţionale până la obiecte de vestimentaţie folosind materiale destinate distrugerii”, a spus consilierul educativ Ana Maria Agape, coordonatorul activităţii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0