„Descoperă-ți superputerea prin Universitatea de Vară pentru Elevi EconomIS”

„Descoperă-ți superputerea prin Universitatea de Vară pentru Elevi EconomIS”

 

 

Liga Studenților Economiști Iași, în parteneriat cu Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, Primăria Municipiului Iași și Consiliul Național al Elevilor, organizează, în perioada 12 – 25 iulie 2019, proiectul Universitatea de Vară pentru Elevi „EconomIS”. Acest proiect urmărește reducerea procentului de abandon universitar, prin informarea tinerilor din clasele a X-a și a XI-a cu privire la oportunitățile educaționale oferite de către Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, informează organizatorii.

Pe o perioadă de 14 zile, elevii de clasa a X-a și a XI-a vor simula viața de student participând la cursuri și seminarii, activități de socializare, dezbateri pe probleme de interes, workshop-uri de ghidare în carieră și training-uri. Pentru ca participanții să își formeze o imagine cât mai clară despre ceea ce înseamnă viața de student la UAIC, aceștia vor fi cazați în căminele din campusul „Titu Maiorescu” și vor lua masa la cantina Universității „Al. I. Cuza”, iar la finalul programului academic vor fi evaluați printr-o sesiune de examinare.

Scopul acestui proiect este acela de a reduce abandonul universitar prin informarea cât mai corectă a elevilor de clasele a X-a și a XI-a despre programele de studii universitare din Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și a ofertelor educaționale de care dispune, precum și cadrul infrastructural pe care îl pune la dispoziție studenților în procesul de învățare, în raport cu spațiul academic ieșean.

„Elevii se pot înscrie prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul proiectului, www.economis.lse.ro. Universitățile de Vară pentru Elevi, inițiativă a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), organizate sub sloganul «Noi învățăm în România», reprezintă cel mai amplu program național de promovare a unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare de către elevii din România”, mai precizează comunicatul Asociației „Liga Studenților Economiști” Iași.

Mai multe informații despre proiect poti fi găsite pe site-ul: www.economis.lse.ro.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0