Descinderi la Spitalul „Sf. Nicolae” din Roman. Procuror: „S-au găsit sume de bani nejustificate”

Descinderi la Spitalul „Sf. Nicolae” din Roman. Procuror: „S-au găsit sume de bani nejustificate”

Dimensiune text

 

Spitalul Psihiatrie Sfantul Nicolae RomanJoi, 28 iulie, autorităţile de control ale statului au descins la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman, iar mai multe persoane sunt acum interogate. În arhiva instituţiei sanitare au fost găsite sume importante de bani pentru care, spun procurorii, nu există o justificare legală.

Percheziţiile au fost făcute de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economice, cu sprijinul mascaţilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, dar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ – cei care efectuează cercetarea – nu au dorit să spună la acest moment dacă descinderea s-a făcut în urma unei reclamaţii sau a unei autosesizări. Totuşi, la această oră se ştie că de la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman s-au ridicat mai multe înscrisuri privind tratamentul şi serviciile medicale de care au beneficiat aproximativ 28 de pacienţi.

Procurorul Marius Ianuş, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, a explicat faptul că dosarul nu este legat de cel al medicului din Arad care a fost arestat, în urmă cu două luni, pentru că ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanţe medicamentoase pe pacienţi fără ca aceştia să ştie. Un lucru este cert: acela faptul că în pavilionul administrativ s-au găsit 105.000 de lei şi 400 de euro, bani pentru care, spun şi procurorii, nu ar exista, la momentul descinderii, o justificare.

„Sumele de bani nu sunt justificate legal. Nu există dosare pe numele unor angajaţi ai Spitalului, ci s-a început urmărirea penală in rem pentru delapidare, luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune”, a declarat procuror Marius Ianuş, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Medicul Anca Hîncu, directorul Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae”, nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere privitor la ancheta ce se află în desfăşurare.

Spitalul de Psihiatrie se află sub tutela Consiliului Judeţean Neamţ. Vom reveni cu detalii legate de acest caz ce zdruncină sistemul sanitar romaşcan.

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • In orașul unde primarul stie si face tot….probabil ca el stie cel mai bine !