Prima paginăPolitica

Deputatul USR Iulian Bulai a interpelat Ministerul Sănătății cu privire la supraaglomerarea Secției de Pneumologie a Spitalului Roman

Deputatul USR Iulian Bulai a interpelat Ministerul Sănătății cu privire la supraaglomerarea Secției de Pneumologie a Spitalului Roman

Dimensiune text

 

 

Deputatul USR Neamț Iulian Bulai a depus luni, 19 februarie 2018, o interpelare la Ministerul Sănătății, cu privire la insuficiența numărului de paturi de pe Secția de Pneumologie a Spitalului Municipal de Urgență Roman în această perioadă. Totodată, prin acest document, parlamentarul nemțean i-a solicitat ministrului Sănătății să găsească o rezolvare a acestei probleme, din cauza căreia există riscul de răspândirii gripei și a virozelor în Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Demersul lui Iulian Bulai vine ca urmare a supraaglomerării secției respective în ultima lună, în foarte multe cazuri pacienții fiind nevoiți să stea câte doi în pat, în condițiile în care Pneumologiei îi este destinat un număr de doar zece paturi. Mai mult, o monitorizare internă efectuată în perioada 16 ianuarie – 15 februarie arată că doar în zilele de 25, 26 și 29 ianuarie 2018 fiecare bolnav a avut patul lui. De asemenea, pe această secție, în luna decembrie au fost internați 52 de pacienți, în luna ianuarie 59, iar în februarie 50 până în prezent.

„Discutăm despre Secția de Pneumologie a spitalului și despre o perioadă în care situația epidemiologică a gripei și virozelor respiratorii este precară în țară. Există chiar riscul răspândirii gripei și a virozelor în spital dacă nu se intervine pentru a se crea suficiente locuri. Sunt mai multe aspecte afectate în condițiile actuale, respectiv siguranța pacientului, confortul hotelier, acordarea unei asistențe corespunzătoare. Probabil situații asemănătoare se găsesc și în alte spitale din țară, eu știu situația de la Roman și nu e de joacă. Doamna ministru are resursele și informațiile necesare, trebuie să ia măsuri urgent pentru a nu rezolva aceste situații acolo unde se găsesc”, a declarat deputatul Iulian Bulai.

Deputat USR de Neamț Iulian Bulai
Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • mama omida 3 ani

    si asteapta un raspuns ? mai bine trage niste capuri in zid si se simte mai bine !!!

  • Ionel 3 ani

    E foarte bine ca domnul deputat se implica. Ar fi si mai bine daca ar porni un proiect propriu prin care sa faca ceva. Pana acum am vazut doar luari de pozitii, interpelari, plangeri, prelungirea programului barurilor. Sunt si acestea necesare, dar asteptam un proiect prin care sa aduca valoare locuitorilor orasului.

  • panteistul 3 ani

    esti rautacioasa mama omida ,vrei sa-l punea la cheltuiala pe miliardar sa- i cumpere ochelari noi ,ca s-o simti el bine dupa ce da cu ,capul in zid dar isi sparge inaintasii ………unul nu e de DOAMNE AJUTA,TOTI O APA SI UN PAMANT !!!