Prima paginăPolitica

Deputatul romașcan Silviu Vexler: „Nu pot să accept asimilarea Președintelui României cu unii dintre cei mai odioși criminali din istorie”

Deputatul romașcan Silviu Vexler: „Nu pot să accept asimilarea Președintelui României cu unii dintre cei mai odioși criminali din istorie”

Dimensiune text

 

Deputatul Silviu Vexler, originar din Roman, a reacționat, în acest sfârșit de săptămână, la declarațiile fostului ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, șeful de campanie al PSD, aceasta declarând la un post de televiziune: „Domnul Klaus (n.r. – Iohannis), cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”.

„Din nou, observ cum un politician român folosește un element din cea mai cumplită perioadă a istoriei umanității și îl trivializează prin utilizarea într-un context nepotrivit. Doamna Lia Olguța Vasilescu putea și trebuia să găsească orice altă comparație pentru mesajul pe care a dorit să îl transmită. Este complet inacceptabil ca un înalt demnitar al Statului Român să folosească astfel de formulări. Trivializarea acestei perioade întunecate din istorie, care reprezintă o suferință ce nu poate fi descrisă în cuvinte, este un element deosebit de periculos. Nu pot să accept, indiferent de moment și context, gestul nepermis de asimilare a Președintelui României cu unii dintre cei mai odioși criminali din istoria umanității – comandanții lagărelor de concentrare. Toate încercările de a introduce, direct sau indirect, evreii, comunitățile evreiești, relațiile cu Statul Israel, memoria victimelor Holocaustului și drama Holocaustului în sine, cu tot ceea ce a însemnat ea, ca elemente în discursul politic și campania electorală trebuie să înceteze. «Orori care s-au întâmplat la Auschwitz ori Sobibor, în câmpurile de la Bug, prin deportările din Transnistria, pogromurile ori trenurile morții nu cred că au vreun verb, în vreuna din limbile pământului, care să poată exprima prejudiciul pe care l-au adus umanității însăși»”, a transmis deputatul Silviu Vexler pe pagina de socializare.

Deputatul Silviu Vexler este nepotul președintelui Comunității Evreiești din Roman, profesorul Iancu Wexler. În vârstă de 30 de ani, deputatul Silviu Vexler s-a născut la Roman, în decembrie 1988. A absolvit în 2010 Universitatea Hyperion, Facultatea de Jurnalism. A îndeplinit funcțiile de consilier personal al preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, de consilier în cadrul Biroului Parlamentar al deputatului Aurel Vainer și de preşedinte al Comisiei de Etică şi Mediere din cadrul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. A fost ales în Parlament pentru prima dată, la alegerile din 2016, din partea minorităților naționale, candidat al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, după retragerea lui Aurel Vainer.

 

Foto: facebook / Silviu Vexler

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • jim 1 an

    [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]