Prima paginăPolitica

Deputatul PSD de Neamț Dănuț Andrușcă, ministru în noul Guvern condus de Viorica Dăncilă

Deputatul PSD de Neamț Dănuț Andrușcă, ministru în noul Guvern condus de Viorica Dăncilă

Dimensiune text

 

 

Deputatul PSD de Neamț Dănuț Andrușcă va ocupa un portofoliu în noul Guvern, a anunțat vineri, 26 ianuarie, premierul desemnat Viorica Dăncilă. În noul cabinet, Dănuț Andrușcă va ocupa funcția de ministru al Economiei, înlocuindu-l pe Gheorghe Șimon. Calendarul învestirii noului Guvern va fi stabilit vineri în şedinţa Birourilor Permanente reunite. Miniştrii desemnaţi urmează să fie audiaţi luni în comisiile parlamentare, apoi votaţi în plenul Parlamentului. Ulterior, aceştia vor depune jurământul la Cotroceni.

Conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, Dănuț Andrușcă s-a născut pe 19 ianuarie 1969 și a absolvit în 2001 Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Între 1991 și 2014 A fost director general al unor societăți comerciale din Tîrgu Neaț și Vânători Neamț, din domeniul producerii şi comercializării articolelor tehnice din cauciuc. Între 2013 și 2014 a fost director și administrator special al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin. În perioada 2013 – 2016, a fost consilier personal al secretarului de stat în cadrul Departamentul pentru Energie, consilier al secretarului de stat în Ministerul Economiei, administrator special al Cuprumin SA și preşedinte al Consiliului de Administrare al Conversmin SA.

A fost ales pentru prima dată în Parlamentul României ca deputat de Neamț pe lista PSD, la alegerile din decembrie 2016, fiind al doilea pe lista partidului pentru Neamț după Ioan Munteanu.

 

Deputatul Dănuț Andrușcă, zece terenuri

Conform declarației de avere depuse în iunie 2017, deputatul PSD Dănuț Andrușcă deține nu mai puțin de zece suprafețe de teren, în cotă parte cu soția, cumpărate între 1993 și 2007, în Tîrgu Neamț și în comuna Vânători Neamț, șapte în intravilan și trei terenuri agricole. Acesta deține împreună cu soția un apartament în Tîrgu Neamț, cumpărat în 2001, de 69,9 metri pătrați, o casă de locuit, tot în Tîrgu Neamț, cumpărată în 2001, de 386 de metri pătrați, precum și două anexe, în Vânători-Neamț, cumpărate în 2011, de 150 și 227 de metri pătrați. Deputatul Andrușcă deține un autoturism Toyota, cumpărat în 2010.

La capitolul venituri, deputatul a menționat pentru anul trecut sumele de: 1.000 de lei net ca membru AGA al ApaServ Neamț, 60.350 de lei brut ca administrator special al Cuprumin Abrud, 24.544 de lei brut ca președinte al CA al Conversmin București, 3.250 de lei indemnizația de consilier județean și 2.161 de lei ca deputat, precum și suma de 12.391 lei încasați de soția sa ca director al SC Ulprod SRL. Față de declarația de avere de anul trecut, cea depusă în iunie 2017 nu conține modificări semnificative.

În declarația de interese, deputatul Andrușcă a menționat calitatea de acționar (75%) la SC Ulprod SRL, cea de membru în Consiliul Național al PSD, precum și cea de vicepreședinte al PSD Neamț.

 

 

Foto: Facebook / Dănuț Andrușcă

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0