Deputatul Laurenţiu Leoreanu: „Solicit ministrului interimar al Educaţiei să rezolve urgent problema manualelor de limbi străine”

Deputatul Laurenţiu Leoreanu: „Solicit ministrului interimar al Educaţiei să rezolve urgent problema manualelor de limbi străine”

Dimensiune text

 

 

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu îi solicită ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, să soluţioneze problema manualelor de limbi străine care lipsesc la nivelul clasei a VI-a, problema fiind semnalată de mai mulţi profesori:

„Potrivit unor informaţii care mi-au fost furnizate de profesori din judeţul Neamţ, elevii de clasa a VI-a nu au primit nici măcar până acum manualele de limbi străine, iar acestea nu sunt disponibile nici pe platforma manualelor digitale. Mai mult, profesorilor li s-ar fi transmis să îşi cumpere manualele de care au nevoie personal pentru susţinerea orelor la clasă, fiind comandat un număr fix de manuale, în funcţie de numărul elevilor înscrişi la şcoală. Deşi şcoala a început de aproximativ o lună, este inacceptabil ca elevii de clasa a VI-a, după ce s-au trezit cu manuale pline de erori, să nu dispună de manualele de limbi străine.

Pe această cale, îi solicit ministrului interimar al Educaţiei, doamna Rovana Plumb, să răspundă la următoarele întrebări: 1. A fost informată că elevii de clasa a VI-a din judeţul Neamţ nu au primit nici până acum manualele de limbi străine? 2. Este aceasta o situaţie pe care o regăsim şi în alte judeţe? 3. Este adevărat că profesorilor li s-a transmis să îşi cumpere manualele de care au nevoie personal pentru a fi utilizate la clasă?

Doamna Rovana Plumb trebuie să soluţioneze de urgenţă atât problema manualelor de limbi străine care lipsesc pentru elevii de clasa a VI-a, dar şi să se asigure că profesorii nu trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-şi îndeplini atribuţiile profesionale. Este insultător şi nedrept că aceştia trebuie să îşi cumpere singuri manualele şcolare de care au nevoie personal pentru activitatea la clasă, având în vedere veniturile reduse de care dispun. Asistăm la un start ratat al anului şcolar, doar profesorii şi elevii au de suferit, dar guvernul Dragnea-Dăncilă asistă nepăsător. De asemenea, îi solicit lui Liviu Dragnea, adevăratul lider al guvernului, să lase puţin deoparte agenda anti-justiţie şi să vină rapid cu o nominalizare la ministerul Educaţiei. Fostul ministru a demisionat în urmă cu două săptămâni, iar problemele învăţământului românesc se acutizează. Această tergiversare arată doar indolenţă şi nepăsare faţă de viitorul copiilor noştri”.

Deputat PNL de Neamț Laurenţiu Leoreanu
Vicepreşedinte PNL

Comunicat de presă

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0