Deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte la nivel național al PNL

Deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte la nivel național al PNL

 

Liberalii s-au strâns în acest final de săptămână la București, pentru a-și alege liderii, după o perioadă destul de lungă de interimat. În timp ce în PSD par să fie frământări din ce în ce mai mari, la PNL lucrurile s-au tranșat destul de simplu, Ludovic Orban obținând un scor de trei ori mai mare față de contra candidatul său, Cristian Bușoi, respectiv 3.518 voturi la 952 de voturi. La conducerea partidului s-a anunțat și deputatul romașcan Laurențiu Leoreanu, pe funcția de vicepreședinte. Șeful PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, și-a dorit o funcție de prim-vicepreședinte.

 

Laurențiu Leoreanu a candidat pentru o funcție de vicepreședinte. Alți 31 de liberali şi-au depus candidatura pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinţi, stabilite pe diferite domenii. Laurențiu Leoreanu a candidat pe listă cu Ionela Balaş, Lucia Varga, Marcel Vela, Petru Luhan – pentru funcția de vicepreşedinte pe administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională.

Fostul primar a fost ales vicepreședinte al PNL

Organizația din Roman a mers de la bun început pe mâna lui Ludovic Orban, deși conducerea județeană și-ar fi dorit să iasă Bușoi. În ciuda relațiilor destul de bine înfipte ale lui Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, la nivel național, flerul lui Leoreanu pare să fie fost mai bun. În plus, deputatul Laurențiu Leoreanu se poate și lăuda acum la București că a obținut o nouă victorie la Roman, unde primar la alegerile din 11 iunie 2017 a fost ales liberalul Lucian Micu.

Mugur Cozmanciuc nu a fost ales de liberali prim-vicepreședinte

Mugur Cozmanciuc și-a dorit o funcție de conducere, cea de prim-vicepreședinte, dar nu a fost ales, patru posturi fiind libere în acest sens. Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi au candidat: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tişe, Nicolae Robu şi Mugur Cozmanciuc.

Dacă lucrurile în politică vor merge la fel de bine pentru deputatul Leoreanu, acesta ar avea șanse destul de mari să ajungă șef la PNL Neamț, iar deputatul Cozmanciuc să fie tras, nu neapărat pe dreapta, ci înapoi acasă, la Iași. Rămâne de văzut cum se va tranșa șefia PNL în județ, un ghimpe reprezentându-l Eugen Țapu, cel care a „ținut cu dinții” de locul I la Senat, singurul eligibil, ceea ce a condus ca Laurențiu Leoreanu să accepte, la alegerile din iarna trecută, un post eligibil, dar abia al doilea pe listă, la Camera Deputaților.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • VAI SI DE PARTIDU ASTA AJUNS FARA IDEOLOGIE DOAR PRIN SMANGLELI SI JMECHERII – LIBERALII LU PESTE prajit

  • Imi este greu sa realizez ca un comentator cu numele predestinat ” ION ” sa poata folosi in exprimare cuvantul ” ideologie ” ….

  • Cu unul,ca Leoreanu ,inconjurat de ,,gunoaie,,ca Petrica Caprariu,este mai mult ca digur ca si Pnlul este tot un ,,mare gunoi,,.Vai de el partid,vai de el vicepresedinte pnl. cu astfel de om.

  • error: Content is protected !!