Prima paginăPolitica

Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Moldova, judeţul Neamţ, Romanul, comunele din zonă au nevoie de autostrăzi, pentru că avem nevoie de construirea unui viitor viabil”

Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Moldova, judeţul Neamţ, Romanul, comunele din zonă au nevoie de autostrăzi, pentru că avem nevoie de construirea unui viitor viabil”

Dimensiune text

 

 

Dezvoltarea sănătoasă, stabilă, a unui stat nu se realizează prin creşterea artificială a consumului, ceea ce duce doar la o agravare a deficitului de raport între importuri şi exporturi, ci prin investiţii în dezvoltarea corectă şi coerentă a economiei acelei ţări.

A duce puţinii bani pe care îi produce România în consum, ba, mai grav, a împrumuta bani ce sunt apoi vărsaţi în consum, înseamnă un colaps economic sigur şi total. Dar cine să vadă?

E nevoie de capital vărsat în economia reală, sănătoasă. Vedem state vecine – Ungaria, din fostul bloc estic – Polonia, cum atrag investiţii în capacităţi mari de producţie din state puternic dezvoltate economic, în timp ce România regresează la aceste capitole! Sunt doar câteva exemple.

Şi cum ar putea fi altfel, atât timp cât actuala guvernare nu a investit deloc în marea infrastructură, ci doar în consum, bani volatili, într-o economie aflată în cădere? Cum ar putea fi altfel, atât timp cât siguranţa legislativă este şubrezită de actuala guvernare PSD-ALDE? Cum ar putea fi altfel, când guvernul lui Dragnea nu are nicio strategie reală de dezvoltare pe termen lung, stabil, ci doar cuvinte fără conţinut logic?

Avem nevoie de autostrăzi care să acopere toată România, pentru a ne putea aşeza la masa ţărilor competitive. Nu e vina nimănui pentru că nu am reuşit să construim nici un kilometru de autostradă sub guvernarea PSD-ALDE. Nu e vina nimănui pentru că banii europeni alocaţi au fost ignoraţi de ministrul Şova. NU e vina nimănui că Moldova îşi urlă nevoia acută pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar PSD e orb şi surd la aceste nevoi. Sau este poate totuşi vina cuiva?

Ne pleacă de acasă tinerii, copiii de lângă părinţi şi părinţii de lângă copii! Sperăm să se întoarcă acasă, dar cum ar putea când nu investim într-o Românie puternică şi doar într-un prezent ambiguu?

Acceptăm această înstrăinare naţională sau luptăm pentru o întoarcere pe drumul dezvoltării? E o decizie pe care românii trebuie să o ia cât mai curând!

Ne-am acoperit privirea cu vălul unor bani aruncaţi în consum, dar nu trebuie decât să privim aproape în istorie să vedem şi să înţelegem ce a însemnat, chiar la nivel mondial, consumul fără investiţii reale, bazat pe împrumuturi din ce în ce mai scumpe şi criza economică ce a distrus destine acum un deceniu! Spre asta vrem să mergem? Nu ne pasă deloc de viitorul copiilor noştri? Pentru interese meschine ancorate doar în prezent ne vindem viitorul nostru ca naţiune?

Infrastructura înseamnă dezvoltare! Infrastructura înseamnă investiţii private dinspre occident şi dinspre statele puternice economic! Infrastructura înseamnă bunăstare! Infrastructura înseamnă viaţă!

Avem nevoie de autostrăzi! Moldova, judeţul Neamţ, Romanul,comunele din zonă au nevoie de autostrăzi, pentru că avem nevoie de construirea unui viitor viabil şi nu de ignoranţa guvernului PSD-ALDE!

Avem nevoie de viaţă, nu de otravă!

 

Laurențiu Dan Leoreanu
Deputat PNL de Neamț 

Comunicat de presă

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0