Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Lucrările la Artera Roman-Est s-au făcut în legalitate. Plângerea deputatului Bulai are la bază niște supărări”

Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Lucrările la Artera Roman-Est s-au făcut în legalitate. Plângerea deputatului Bulai are la bază niște supărări”

Dimensiune text

 

 

Joi, 15 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PNL Laurențiu Leoreanu a răspuns acuzațiilor formulate de deputatul USR Iulian Bulai, legate de legalitatea și calitatea lucrărilor pentru Artera ocolitoare Roman-Est, dată în folosință în 2016, când la conducerea Primăriei Roman se afla Laurențiu Leoreanu. Acesta a afirmat că lucrările au fost făcute în deplină legalitate și că motivul care l-a determinat pe Iulian Bulai să depună plângerea nu a avut legătură cu calitatea lucrărilor.

La finalul săptămânii trecute, deputatul USR de Neamț Iulian a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, cu privire la „posibilitatea săvârșirii unor fapte penale” în legătură cu realizarea lucrărilor de amenajare a arterei rutiere Roman-Est. Deputatul Iulian Bulai a precizat că a specificat și în textul plângerii penale că „nu deține probe privind încălcarea legislației în cadrul acestui proiect, dar consideră că este treaba organelor abilitate să verifice dacă toți indicatorii din proiect au fost respectați, având în vedere perioada scurtă în care drumul a început să se degradeze”.

„Lucrurile sunt perfect legale și nu am niciun fel de emoție”

„Această plângere este un lucru care nici nu trebuie băgat în seamă. Vorbim despre o lucrare care este în perioada de garanție, care are în contul primăriei garanția și care nu are semnată recepția finală. Sigur că, în dezvoltarea unor asemenea lucrări pot să apară și sincope, pot să apară și greșeli – deși aici nu este vorba despre așa ceva. Important este să fie totul legal și, din acest punct de vedere, nu am nicio emoție. A fost un proiect legal, a fost un proiect desfășurat prin minister, ministerul a verificat licitațiile, ministerul a verificat fiecare fază a lucrării – au venit aici, în Roman, nu s-au uitat doar prin hârtii -, totul este făcut perfect legal. De asemenea, banii pentru garanția lucrării sunt în cont, iar constructorul va efectua aceste lucrări punctiform, acolo unde s-a întâmplat. Lucrurile sunt perfect legale și nu am niciun fel de emoție. Au fost verificate de ANRMAP (n.r. – Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice), de minister, banii sunt în cont, garanția nu este expirată și constructorul își va face treaba”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu.

„Aceste supărări au determinat această plângere”

Deputatul PNL a dat și câteva detalii tehnice despre dificultățile proiectului, despre cauzele care au dus la degradarea lucrării și la soluțiile identificate pentru remediere. „După cum știți, acolo a fost o muncă asiduă, de șase ani, din care patru ani a durat achiziția terenurilor. Pentru că am venit cu un preț foarte mic. Cine a mai achiziționat teren pentru primărie cu 1 euro metrul pătrat?! Iar în momentul în care am început, prețurile terenurilor au sărit și, de aceea, în cei patru ani, am și deviat de multe ori drumul, pentru ca să putem achiziționat terenul. Acel traseu s-a făcut pe teren arabil, acolo nu a existat drum niciodată. Mai mult decât atât, au existat niște canale de desecare. Apoi, pe o porțiune – că nu este vorba despre tot traseul – au apărut niște infiltrații de apă, despre care nu știi unde și când pot să apară. A fost chemat proiectantul, a identificat și a făcut studiu geo acolo și s-au descoperit aceste infiltrații de apă din subteran. S-a dat și soluția și se așteaptă timpul bun, pentru că nu se poate lucra acum, adică de a se face niște foraje, să se introducă niște piatră de calcar”, a mai precizat deputatul Leoreanu.

În legătură cu plângerea deputatului Bulai, Laurențiu Leoreanu a mai precizat, fără să ofere prea multe detalii însă, că adevăratul motiv care a stat la baza plângerii nu s-a referit la calitatea lucrărilor pe Artera ocolitoare estică. „Ideea nu a fost această arteră. În spate sunt alte lucruri. Am avut o discuție (n.r. – cu deputatul Bulai) și mi-a reproșat anumite lucruri, printre care acordarea unui spațiu și faptul că nu am votat susținerea unei legi pe care dânsul a inițiat-o. Și nu am susținut-o, pentru că am rezerve vizavi de acea lege, care nu mi se pare autentic românească. Și aceste supărări au determinat această plângere”, a mai afirmat deputatul Leoreanu.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • van kiparos 2 ani

    imi place exprimarea „deputatelui” .Repeta ca o flasneta stricata ca banii sunt in cont.Motivatia refuzului pentru alt deputat este de milioane , o nestemata retorica ! Cine l-a scolit pe acest vajnic ales?

  • panteistul 2 ani

    deci inca o data daca mai era nevoie ,lectie de sinceritate si patriotism ,un nationalist convins ,acest OM,care a facut din orasul sau un oras curat si civilizat cat decat fata de toti predecesorii lui care numai au pospait pe ici colea ,deci de acest OM INCEARCA un nimeni platit tot de noi dar care poarta interesele altora si nu poporului din care face parte ,incearca ca un frustrat sa arunce cu noroi intr-un OM integru ,gospodar si cu un mare caracter ,eu in locul lui nici nu ma oboseam sa raspund unui sorosist binecunoscut ,asa cum nici eu nu ma obosesc sa raspund ,,simpatizantului „,de mai sus mare critic si curios pe studiile ,,deputatelui”,cum stramb se exprima si se vrea un mare spiritual ,canta la alta masa sorosista de data asta poate capeti ceva ,ca aici nu avem maruntis pentru frustrati !!!