Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Această autostradă trebuie să fie o prioritate zero, nu doar pentru zona Moldovei, ci pentru întreaga țară”

Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Această autostradă trebuie să fie o prioritate zero, nu doar pentru zona Moldovei, ci pentru întreaga țară”

 

 

Proiectul de lege pentru construirea Autostrăzii Unirii Iaşi – Tg. Mureş, promovat şi susţinut de 30 de parlamentari ai Partidului Naţional Liberal, a primit marți, 23 octombrie, raport favorabil în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor, condusă de liberalul Lucian Bode, precizează un comunicat al PNL.

„În calitate de co-iniţiatori, deputaţii liberali Laurenţiu Leoreanu şi Marius Bodea au susţinut necesitatea adoptării acestei măsuri excepţionale pe cale parlamentară, determinată de situaţia disperată în care se află Moldova din punct de vedere al conexiunii cu Vestul României şi cu Europa.

În ultimii ani, nici un ministru al Transporturilor nu a prevăzut bani în buget pentru construirea autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş şi deşi reprezentanţii Comisiei Europene au afirmat de nenumărate ori că sunt bani în bugetul Uniunii Europene pentru acest obiectiv de investiţii Guvernul refuză să trimită o solicitare de finanţare în acest sens.

În aceste condiţii, parlamentarii Partidului Naţional Liberal consideră că se impune prioritizarea construcţiei Autostrăzii Unirii care leagă Estul de Vestul României printr-un proiect de lege asumat de toate partidele parlamentare.

Din păcate, guvernarea PSD – ALDE continuă să refuze şi să saboteze construcţia autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş deoarece chiar în punctul de vedere al Guvernului trimis Parlamentului se afirmă în mod clar că «nu susţine această propunere legislativă».

Partidul Naţional Liberal somează din nou Guvernul să trimită în regim de urgenţă la Comisia Europeană cererea de finanţare din bani europeni pentru construirea autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, un proiect strategic pentru România şi Europa”, precizează comunicatul PNL.

„Felicitări PNL! Astăzi, la propunerea Partidului Național Liberal, la iniţiativa şi cu susţinerea mea în Comisia de Transporturi, toate partidele au votat în favoarea construcției autostrăzii Târgu Mureș – Iași.

Proiectul de lege pentru demararea acestei investiţii majore a primit raport favorabil, în unanimitate, și mă bucur că toți parlamentarii, indiferent de partid, au înțeles că această autostradă trebuie să fie o prioritate zero, nu doar pentru zona Moldovei, ci pentru întreaga țară.

Potrivit inițiativei legislative adoptate azi în Comisia de Transporturi, aşa cum precizam – al cărei inițiator am fost, alături de mai mulți colegi – guvernarea PSD-ALDE se angajează să pornească licitațiile pentru studiile de fezabilitate și proiectare la 30 de zile de la adoptarea legii, folosind bani de la bugetul de stat, fonduri europene, dar și prin parteneriat public-privat.

Îmi exprim speranța că proiectul de lege privind construcția autostrăzii va fi votat în unanimitate și în plenul Camerei Deputaților.

Este o primă victorie în îndeplinirea acestui obiectiv, urmând trecerea acestui proiect de lege şi prin celelalte comisii, unde sperăm că vom avea succes în continuare!”, a transmis deputatul Laurențiu Leoreanu.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0