Prima paginăSocial

Deputatul Iulian Bulai i-a ajutat pe sătenii din Văleni să scoată mâlul din curți

Deputatul Iulian Bulai i-a ajutat pe sătenii din Văleni să scoată mâlul din curți

Dimensiune text

 

Ploile căzute la finalul săptămânii trecute au afectat locuințe și gospodării din 23 de localități din Neamț, precum și un drum județean. Una dintre comunele cele mai afectate a fost comuna Văleni, acolo unde opt locuințe au fost avariate, în satul satul Munteni, precum și alte 19 gospodării sau anexe – cinci în satul Munteni și 14 în satul Văleni.

În sprijinul sătenilor din Văleni a venit deputatul USR de Neamț Iulian Bulai, care luni, 15 mai, a lipsit de la ședințele din parlament și a venit la Văleni, acolo unde a pus mâna pe lopată și a ajutat, alături de săteni, la scoaterea mâlului din curțile și casele inundate.

„Astăzi trebuia să fiu în Parlament, dar am venit la Văleni, Neamț. Viitura de sâmbătă seara a afectat zeci de locuințe. Astfel că zeci de localnici luptă să-și salveze bunurile ce au mai rezistat după viitură. Imaginile sunt mai grăitoare decât orice v-aș putea descrie eu. Acești oameni au nevoie de ajutor, le-au fost distruse grădinile, iar curțile și locuințele sunt pline de nămol. Sunt localnici neajutorați care ar vrea să plătească pe cineva să îi ajute să scoată mâlul din curți și case, dar nici așa nu găsesc persoane. Colac peste pupăză, primarul spune că nu se poate apuca să curețe zonele afectate puternic, pentru că nici acum, după două zile de la viitură, nu a ajuns comisia care trebuie să evalueze pagubele. Și spune că trebuie să o aștepte, pentru că riscă să nu primească despăgubirile. Alături de consilierul meu, am scos din curtea unor bătrâni trei căruțe de mâl cleios adus în curtea și anexele lor gospodărești de viitură. Treabă mai este! Cei care puteți da o mana de ajutor faceți-o, bătrânii din Văleni vă așteaptă!”, a scris luni deputatul Iulian Bulai pe pagina de sociaizlare, menționând ulterior că, în urma unei discuții purtate cu prefectul Vasile Panaite, acesta i-a dat asigurări că la Văleni urma a ajunge, în cursul zilei de marți, comisia de evaluare a pagubelor.

Deputatul Iulian Bulai a mai atras atenția și asupra faptului că mulți dintre săteni nu au asigurare împotriva dezastrelor. „Pe de alta parte, localnicii nu au asigurate locuințele împotriva dezastrelor naturale. Doar 13% dintre nemțeni au încheiate aceste asigurări obligatorii, ceea ce înseamnă că suntem descoperiți împotriva naturii”, a mai precizat deputatul USR Iulian Bulai.

 

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0