Prima paginăPolitica

Deputatul Iulian Bulai: „Am solicitat puncte de vedere de la APCE referitoare la decizia Guvernului de a aloca 42 milioane de euro pentru mass-media pentru contractarea de campanii publicitare/de informare”

Deputatul Iulian Bulai: „Am solicitat puncte de vedere de la APCE referitoare la decizia Guvernului de a aloca 42 milioane de euro pentru mass-media pentru contractarea de campanii publicitare/de informare”

Dimensiune text

 

Deputatul Iulian Bulai, vicepreședinte al Uniunii Salvați România, a solicitat puncte de vedere de la mai mulți actori importanți din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) cu privire la decizia Guvernului României de a aloca 42 milioane de euro pentru mass-media sub forma specifică a contractării de campanii publicitare/de informare în următoarele patru luni. Parlamentarul nemțean a transmis scrisori către Olivier Becht, președintele Comisiei pentru Cultură, știință, educație și mass-media, și către Stefan Schennah, raportorul general al APCE privind libertatea presei și siguranța jurnaliștilor.

În documentele transmise, Iulian Bulai, care este și reprezentant al USR în APCE și membru în Comisia de Monitorizare a Adunării, a atras atenția asupra faptului că, deși pretextul alocării financiare este susținerea unei campanii de conștientizare a crizei de coronavirus, ea ar putea fi interpretată ca o „mită mascată“ acordată presei în contextul alegerilor locale și parlamentare din acest an, în condițiile în care niciuna dintre modalitățile de sprijin acordat sectorului media de alte state UE nu îmbracă această formă.

„Calendarul acestei campanii de conștientizare coincide cu programul alegerilor locale și naționale. Astfel, apare suspiciunea că Guvernul încearcă să cumpere presa românească, afectată deja de actuala criză. Din punctul meu de vedere, această acțiune va afecta independența mass-media românești și va avea consecințe asupra democrației românești în an electoral. Prin acest demers, doresc să aflu și opinia unor actori foarte importanți pentru acest sector de activitate din cadrul APCE”, a explicat deputatul USR Iulian Bulai.

Iulian Bulai,
Deputat USR de Neamț

Comunicat de presă

 

       

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Gigi 9 luni

    [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]

  • Ştefan 9 luni

    Domnule Parlamentar, am câteva întrebări: 1. sub „perdeaua de fum a coronavirusului” au fost închise mai multe site-uri de ştiri. Dacă acele site-uri sunt mincinoase oamenii nu le vor mai accesa. Deci, să înţelegem că avem în ţară un „Minister al Adevărului”? 2. Sub aceeaşi „perdea de fum”, Parlamentul a adoptat tacit dezmebrarea teritorială a României. S-a înfiinţat o entitate statală secuiască care va avea independenţă, parlament şi preşedinte. Vor putea să adopte legi proprii şi acte normative. La ce foloseşte României acest lucru? Ce ne surprize ne mai rezervă acest parlament supradimensionat?