Deputatul Alexandru Rotaru: „Îi încurajez pe tinerii nemţeni să acceseze programul guvernamental «Investeşte în tine»!”

Deputatul Alexandru Rotaru: „Îi încurajez pe tinerii nemţeni să acceseze programul guvernamental «Investeşte în tine»!”

 

 

Deputatul PSD de Neamţ Alexandru Rotaru a făcut referire, în declaraţia politică susţinută miercuri, 20 februarie, la programul guvernamental „Investeşte în tine”.

„Mă bucur să constat că programul «Investeşte în tine» este accesat de către tineri. În perioada octombrie – decembrie 2018 au fost depuse nu mai puţin de 2.400 de cereri de finanţare. Dintre acestea, 1.350 au fost deja aprobate de Guvern. Reamintesc că acest program al Guvernului PSD-ALDE oferă posibilitatea fiecărui tânăr să îşi plătească studiile, să aibă acces la servicii medicale de calitate şi să investească în dezvoltarea lui profesională. Tinerii care au între 16 şi 26 de ani pot lua credite cu dobândă zero de până la 40.000 de lei, iar cei între 26 şi 55 de ani pot primi un credit de până la 35.000 de lei.

Din credit se pot achiziţiona cărţi, rechizite, cursuri, revistelor de specialitate; plata creşelor, grădiniţelor, şcolilor particulare; plata cursurilor de specializare/calificare; plata cursurilor de pregătire profesională; taxe de studii aprofundate, master, doctorat, MBA etc.; plata chiriei şi a utilităţilor; plata locurilor de cazare în căminele studenţeşti; o parte din construcţia sau achiziţia unei locuinţe; modernizarea sau renovarea unei locuinţe; costul medicamentelor, analizelor, serviciilor dentare şi al intervenţiilor chirurgicale.

Foarte important de precizat este şi faptul că perioada maximă de creditare este de 10 ani, iar ratele de rambursare încep abia după absolvirea şcolii şi angajare. Acesta este garantat de stat în proporţie de 80%.

Iată că, în acest an, Ministerul Finanţelor a stabilit ca plafonul pentru 2019 al programului să fie în valoare de 1 miliard de lei, luând în calcul gradul ridicat de interes manifestat până acum din partea potenţialilor beneficiari.

Eu cred, mai mult ca oricând, că în România de astăzi, fiecare tânăr trebuie să aibă şansa să evolueze şi să fie motivat să rămână aici, în România. Iar statul român, prin acest program, vine în ajutorul persoanelor care până de curând erau defavorizate şi, în general, respinse de către bănci atunci când doreau să aplice pentru un credit.

De aceea, îi încurajez pe toţi tinerii din România, dar mai ales pe cei nemţeni să acceseze aceste credite care sunt extrem de avantajoase”, a arătat deputatul social-democrat.

 

Alexandru Rotaru,
Deputat PSD de Neamţ

Declarație de presă

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0