Prima paginăActualitate

Deputații vor monitoriza prețurile produselor alimentare

Dimensiune text

Membri ai Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor au format subcomisii pentru controlul preţurilor la alimente şi a situaţiei ADS. 

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor a votat, marţi, 12 mai, formarea unei subcomisii care să monitorizeze situaţia preţurilor ante şi post reducerea TVA la alimente şi una care să analizeze situaţia curentă din Agenţia Domeniilor Statului (ADS). „Am considerat că este necesară formarea unei subcomisii parlamentare care să analizeze şi să urmărească evoluţia preţurilor la alimente, în contextul reducerii TVA la alimente. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce va reglementa această relaxare fiscală va fi dezbătută şi în Parlamentul României, la Comisia pentru Agricultură, aşa că vom fi pregătiţi să contribuim la crearea unui cadru legislativ care să răspundă nevoilor din sectorul agroalimentar. Subcomisia înfiinţată astăzi va putea decide asupra oportunităţii organizării unor dezbateri publice care să vizeze ce modificări se impun Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, precum şi actualele acte normative aflate în procesul legislativ şi care vor avea un impact în acest sector”, a apreciat deputatul PSD Liviu Harbuz, vicepreşedinte al comisiei.

Subcomisia de lucru privind activitatea ADS a fost înfiinţată după mai multe întâlniri, la Comisia pentru Agricultură, cu Ilie Mitea, preşedintele ADS, fost prefect al judeţului Neamţ. „Ne dorim să aflăm cum a evoluat activitatea Agenţiei pe care o conduce, să aflăm care este situaţia curentă privind recuperarea creanţelor, situaţia litigiilor la care ADS este parte, precum şi modul de gestionare a terenurilor rămase la ADS. Se vor avea în vedere şi proiectele de legi care există deja în Parlament sau care pot fi iniţiate pentru a îmbunătăţi cadrul legislativ ce reglementează activitatea ADS”, a precizat deputatul Liviu Harbuz.

COMENTARII

WORDPRESS: 0