Prima paginăActualitate

Depozit de dinamită descoperit pe un șantier arheologic

Depozit de dinamită descoperit pe un șantier arheologic

Dimensiune text

 

 

Luni, 17 iunie, la ora 17:50, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Ștefan cel Mare, la Hanul de la Șerbești, a fost descoperită muniție neexplodată.

Conform ISU Neamț, la locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au descoperit 22 bucăți dinamită calupuri de 100 grame fiecare și opt bucăți fragmente calupuri dinamită, provenită din al doilea război mondial.

„Muniția a fost descoperită de un angajat al Complexului Muzeal Județean Neamț, pe timpul efectuării unor lucrări de săpături în cadrul șantierului arheologic aferent monumentului istoric Hanul de la Șerbești. Explozivul a rămas la locul descoperirii pe timpul nopții, paza acestuia fiind asigurată de un echipaj de jandarmi, distrugerea urmând să se desfășoare marți, 18 iunie, pe raza localității Ștefan cel Mare. Echipa pirotehnică a verificat zona şi nu au mai descoperit alte elemente de muniție”, informează ISU Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0