HomeTimp liber

Demonstraţii culinare gratuite pentru romaşcani

Festivalul Toamnei va aduce la Roman, în perioada 4 – 6 octombrie, mulţi maeştri bucătari. Toţi vor încânta participanţii cu preparate delicioase, fiecare bucătar având un stand specific.

Vor fi 14 standuri dedicate preparatelor culinare de tot felul: standul cu ţesturi, cu plăcinte, grill masters of flames, standul cu proţapuri, cu ceaune, cu cuptoare (pentru prăjituri şi mâncăruri la tavă), cu cuptoare de pâine, standul produselor de Ignat şi standul cu grillul Kadai (indian). La standul Mărgăritar se vor expune figurine din zahăr şi diverse deserturi de restaurant şi cofetărie, iar la standul Moldovencelor se vor găsi prăjituri, dulceaţă şi compot făcute în casă.

La standul Militar va găti chef Gigi Fedeleş din Iaşi, împreună cu unitatea Cavalerul Medieval din Iaşi. Aceştia vor prepara diverse meniuri de campanie: fasole cu afumătură, orez cu carne de porc şi sos de roşii, ciorbă de cartofi cu ceapă şi cârnaţi afumaţi.

Distracţia celor trei zile de festival va fi completată prin demonstraţii de artă culinară realizate de concurenţi de la Master Chef, invitaţi din străinătate, cursuri practice şi gratuite de sushi în spirit japonez, cu Maestrul Tsuchya Naofumi, demonstraţii cu Cornelia Ghişoi pentru deserturi, bucătărie din Serbia cu Maestrul Uros Urosevic, parada Somelierilor cu Cornelia Toma şi Marian Timofte, show de barmani, momente de iluzionism, concerte cu formaţia Sensor şi Aurel Tămaş, dar şi concursuri pentru public.

Comentarii

WORDPRESS: 0