Demersuri pentru reabilitarea străzii Mihai Viteazu

Demersuri pentru reabilitarea străzii Mihai Viteazu

Dimensiune text

 

 

Joi, 31 ianuarie, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, a fost prezent la Roman, unde s-a întâlnit și cu primarul Lucian Micu, pentru a discuta proiectul comun de realizare a canalizării pe strada Mihai Viteazu și modernizarea cu covor asfaltic a acestei artere principale din oraș.

După ce, la finele anului trecut, Primăria Roman a dat în administrare Consiliului Județean această stradă, care este, în fapt, un drum județean, în ședința din această săptămână și consilierii județeni au aprobat preluarea în administrare a arterei Mihai Viteazu. Înainte de efectuarea, de către Consiliul Județean, a acestei lucrări de modernizare cu covor asfaltic, Primăria Roman va demara proiectarea realizării rețelei de canalizare, care nu există până în acest moment pe porțiunea dintre intersecția cu Ștefan cel Mare și până la strada Chimiei.

„M-am întâlnit astăzi cu primarul Romanului, domnul Lucian Micu, pentru că în ședința de Consiliu Județean de ieri am aprobat trecerea segmentului de drum de la OMV până la sensul giratoriu, aparținând municipiului Roman, la Consiliul Județean, pentru a-l putea moderniza. O să facem cât de repede demersurile necesare pentru a demara studiul de fezabilitate și cele necesare demarării licitației și îmi doresc și sper ca până la sfârșitul anului să fim gata să putem să modernizăm acest segment de drum”, a afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

„Execuția lucrării rețelei de canalizare va fi bugetată pentru anul acesta. Urmează ca și reprezentanții Consiliului Județean să demareze procedurile pentru întocmirea unei documentații de avizare a lucrărilor de intervenție, a proiectului tehnic și realizarea licitației pentru stabilirea constructorului, promisiunile făcute astăzi, la Roman, fiind că strada va fi modernizată cu covor asfaltic până la finele acestui an”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0