Prima paginăSocial

Delegație a Colegiului „Petru Poni”, în vizită în Lituania în cadrul Proiectului Erasmus+ „Hooked on Mathematics”

Delegație a Colegiului „Petru Poni”, în vizită în Lituania în cadrul Proiectului Erasmus+ „Hooked on Mathematics”

Dimensiune text

 

 

O delegație a Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman a participat, în perioada 22 – 26 octombrie, în Lituania, la școala Plunges „Saules” Gimnazija, la prima întâlnire în cadrul proiectului „Hooked on Mathematics”.

Colegiul Tehnic „Petru Poni” beneficiază, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020, de un grant pentru proiectul cu titlul, „Hooked on Mathematics”, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea KA2, Schimb de bune practici, prin Agenția Națională de Programe Comunitare și Dezvoltare Profesională. Partenerii colegiului romașcan în cadrul acestui proiect sunt: Plunges „Saules” Gimnazija din Lituania (coordonator european), 144 Secondary School Narodni Buditeli din Bulgaria, Sehit Murat Inci Anadolu Imam Hatip Lisesi din Turcia, Go – Atheneum Da Vinci Campus din Belgia și Istituto di Istruzione Superiore „G. Lapira” din Italia.

Scopul întâlnirii din Lituania a constat în planificarea activităţilor proiectului și organizarea modulului „Matematică interesantă”, în care elevii vor dobândi competențe  precum: gândirea logică și critică, calculul   mintal, creativitatea, lucrul  în echipă, concentrarea și perseverența.

În cele cinci zile ale întâlnirii din Lituania, pe lângă activitățile de lucru în cadrul proiectului, lecţiile de matematică și activităţile practice, au fost organizate o întâlnire cu conducerea școlii și un scurt concert al elevilor, o vizită la Primăria din Plunge, o seară lituaniană, o excursie educațională la castelul Trakai, precum și o excursie educațională la Palatul Marelui Duce din Vilnius.

Următoarele întâlniri de proiect vor avea loc în Turcia, în martie 2019, la Roman, în mai 2019, în Belgia, în octombrie 2019, în Italia, în martie 2020 și în Bulgaria, în mai 2020.

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0