Definitivatul a cernut dascălii

Dimensiune text

semnatura26 de dascăli din Roman şi zona rurală au luat definitivatul. Aceştia spun că nota 8 se obţine prin studiu şi activitate la catedră.

Din cei 176 dascăli care au participat la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ, 57 provin din unităţile de învăţământ din Roman şi zona rurală. Dintre aceștia, 26 de dascăli romaşcani au motive de bucurie, deoarece au dovedit, prin notele obţinute, că s-au pregătit cu toată seriozitatea şi responsabilitatea.

Profesoara Lucia Izabela Antonica a obţinut cea mai mare notă la definitivat

De la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă au susţinut definitivatul zece dascăli. Șase dintre aceştia au trecut cu bine examenul la disciplinele la care au concurat (psihopedagogie specială şi psihologie): Lucia Izabela Antonica (9,70), Mihaela Gabriela Teişanu (9,35), Ionela Vătămănelu (8,65), Cristina Roxana Botez (8,50), Petronela Mihaela Fînariu (8,40) şi Andreea Nicoleta Găina (8,05). „La început, am fost puţin speriată că nu voi putea trece pragul notei 8. Lucrez de trei ani în învăţământ şi consider că această experienţă acumulată a contat foarte mult la examen. Au fost utile şi orele de pregătire în specialitate şi pe partea de didactică la care am participat, deoarece pentru nota 8 nu te poţi prezenta oricum”, a spus profesoara Lucia Izabela Antonica, notată la proba scrisă cu 9,70.

Din cei cinci dascăli de la Liceul Tehnologic din Valea Ursului care au participat la examen, doi au trecut de pragul notei 8: Maria Daniela Alexa (istorie, 8,05) şi Maria Cristina Mihoc (fizică, 8).

De la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” au participat la examen şase dascăli, din care unul a primit notă de peste 8 la disciplina biologie: Alina Mădălina Bozianu (8,05). Doi profesori de la Școala Gimnazială „Vlad Dănulescu” din Pânceşti – Oana Maria Ciobanu (română, 9,1) şi Marian Crîşnuţă (educaţie fizică, 8, 65) se află printre dascălii promovaţi.

De la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, doi profesori au trecut cu bine de examen: Eduard Vasile Cozma (religie ortodoxă, 8,40) şi Ionuţ Vâlcu (educaţie muzicală, 8,30). De la Școala Gimnazială Bahna, doar unul din cei trei dascăli a luat definitivatul: Elena Ursu (educaţie fizică, 8,20). De la Școala de Arte „Sergiu Celibidache”, unul din trei profesori are definitivatul la purtător: Viorica Burlacu (educaţie muzicală, 8,60).

De la Colegiul Tehnic „Miron Costin” au participat la examen doi profesori, numai unul reuşind să treacă proba: Mădălin Emil George Mitru (construcţii, 8,60). Aceeaşi situaţie este şi la Școala Gimnazială din Ion Creangă. Un singur dascăl, din doi prezenţi la examen, a fost promovat: Laura Andreea Neguriţă (engleză, 8,07). Cu definitivatul luat mai sunt: Ana Maria Laura Pal (română, 9) de la Liceul Teologic Nisiporeşti, Smaranda Gabriela Onofrei (educatoare, 8,95), Simona Alina Stolnicu (contabilitate, 8,60) de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”,  Agada Lucaci (educatoare, 8,35) de la Grădiniţa „Sfântul Iosif” din Adjudeni, Ioan Tilică (biologie, 8,30) de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Săbăoani, Mihai Țuţu (electrotehnică, 8,20) de la Liceul Tehnologic „La Salle” din Pildeşti, Dan Irimia (istorie, 8,15) de la Școala Gimnazială „Gheorghe Pătraşcu” din Buruieneşti, Daniela Focşa (educatoare, 8,05) de la Școala Gimnazială Văleni, şi Cosmina Alina Chirilă (română, 8) de la Școala Gimnazială din Pildeşti.

Niciunul din cei trei dascăli de la Școala Gimnazială Moldoveni nu a trecut de examen. Nu au promovat nici dascăli din şcolile gimnaziale din Bâra, Băluşeşti, Dulceşti, Oniceni, Școala Postliceală „Moldova” din Roman, de la Liceul „Vasile Sav” şi de la Liceul cu Program Sportiv.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • liviu 7 ani

  Nu e suspect ca cele mai mari note s-au luat la sate, pe cand cei respinsi provin de la liceele de renume din buricul targului? Oare ce fel de „competente” trebuie sa ai ca sa obtii un post bun? In nici un caz competente profesionale, dupa cum s-a vazut.

  • eu 7 ani

   Care sate? Romanul este sat? Inseamna ca esti cu pluta.

 • ion 7 ani

  Da, uite ce rezultate sunt la scoala Moldoveni unde directorul sta cu ,,ciomega,, dupa ei ……………, sa mai plece acasa ca are destui ani la catedra,.

 • Evva 7 ani

  Mă interesează dacă au fost camere de supravegheat, ..? au fost? Mulţi profesori nepregătiţi profesional, lipsă de cultură, bune maniere, profesori care numai după bani umblă, şi cu mâinile pline de mită! Scuzaţi limbajul domnilor profesori!