Prima paginăActualitateRoman

DEDEMAN ŞI OMV PETROM SPRIJINĂ PRIMĂRIA ROMAN ÎN REALIZAREA SENSULUI GIRATORIU

DEDEMAN ŞI OMV PETROM SPRIJINĂ PRIMĂRIA ROMAN ÎN REALIZAREA SENSULUI GIRATORIU

Dimensiune text

 

dedeman sens giratoriuAutorităţile locale romaşcane vor să dea în folosinţă, în acest an, sensul giratoriu de la ieşirea din Roman spre Iaşi şi Suceava, din zona Dedeman – OMV Petrom.

După ce autorităţile din Cordun nu au dorit să accepte parteneriatul municipiului Roman în acest important proiect de infrastructură, Primăria Roman a trebuit să găsească soluţii la investitorii din zonă, care vor beneficia şi ei după realizarea celor două obiective – sensul giratoriu şi ruta ocolitoare.

Astfel, Dedeman şi OMV Petrom vor dona suprafeţe de teren municipiului Roman, pentru realizarea sensului giratoriu. Donaţia suprafeţei de teren a companiei Dedeman a fost supusă votului Consiliului Local Roman în şedinţa extraordinară de miercuri, 30 martie, procedura fiind în curs şi urmând a fi supusă, ulterior, votului consilierilor romaşcani şi pentru terenul ce urmează a fi donat de compania OMV Petrom.

„Municipiul Roman a demarat un proiect de infrastructură prin care se urmăreşte realizarea unui sens de giraţie la intrarea în municipiu, din sensul Suceava/Iaşi, în zona Dedeman – Staţia Petrom. Realizându-se un proiect tehnic pentru acest obiectiv, s-a constatat că, pentru a îndeplini normele tehnice şi cerinţele de siguranţă ale traficului rutier, sunt necesare suprafeţe de teren învecinate. S-a procedat la demararea procedurilor de negociere cu titularii dreptului de proprietate asupra acestor terenuri, propunându-se acestora o colaborare pentru realizarea proiectului. Având în vedere beneficiile acestui proiect, atât pentru fluidizarea traficului în zonă, dar şi pentru estetica zonei, am găsit deschidere din partea celor doi investitori: Dedeman şi OMV Petrom, în sensul de a transmite acest teren cu titlu gratuit pentru realizarea acestui proiect. Precizăm faptul că procedura cu SC Dedeman SRL s-a concretizat prin prezenta ofertă de donaţie, iar procedura este în curs de realizare şi cu OMV Petrom. Având în vedere natura juridică a actului de transfer a dreptului de proprietate, care s-a efectuat cu titlu gratuit, Municipiul Roman, prin organele sale reprezentative, va accepta cu consideraţie şi recunoştinţă oferta de donaţie formulată de către SC Dedeman SRL”, se precizează expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat miercuri de consilierii locali romaşcani.

Realizarea sensului giratoriu din zona Dedeman a fost estimată la circa 1.750.000 de lei. Primarul Laurențiu Leoreanu le-a mulțumit public celor de la Dedeman pentru faptul că au acceptat să fie parte din acest proiect ce va fi nu numai în interesul magazinului, ci și al tuturor participanților la trafic, deoarece de pe strada Plopilor vor veni toate mașinile de transport deșeuri de la stația de transfer de lângă Cersanit, stație care va deservi Romanul și toate comunele  limitrofe.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0