Prima paginăSocial

Decapotabilă implicată într-un accident în Satul Olimpic

Dimensiune text

Un tînăr taximetrist a accidentat o mașină condusă de un copil de aproape doi ani.

 

 

Despre comunitatea de țigani, cu peste 2.000 de suflete, din strada Fabricii, a curs multă cerneală. Condamnați sau compătimiți, țiganii și-au găsit un loc al lor. Locuințele sărăcăcioase în care locuiesc sînt, de fapt, grajdurile fostului CAP al orașului, amenajate ca locuințe sociale.

 

Mașină de 650 de lei, din munca de zilier

Dumitru Giosanu (foto) este unul dintre locatarii din strada Fabricii, sau „Satul Olimpic”, cum este numit generic acest cartier. Are trei copii. Unul abia a împlinit doi ani. Pentru că la ceilalți doi copii nu și-a permis, tatăl s-a dat peste cap și a cumpărat, din vreme, pentru micuțul ce urma să se nască, o mașină cu baterii în valoare de 650 de lei. Pentru o familie care lucrează „pe unde poate”, suma este o avere, dar Dumitru Giosanu a dat și ultimul ban pe care l-a muncit muncit pe ziuă sau pe întuneric.

În toamna anului trecut, familia Giosanu a gîndit că vîrsta micuțului este numai bună pentru a „încăleca” pe „decapotabilă”. Lipsa de experiență a puștiului, care avea exact un an și zece luni cînd s-a urcat la volan, sau ghinionul a făcut ca automobilul de jucărie să fie acroșat de un taxi adevărat, condus de un tînăr, elev la un liceu romașcan, neatent sau la fel de neîndemînatic ca mezinul familiei Giosanu. Impactul a fost devastator pentru mașina copilului.

Soția supraveghea copilul, care se afla în decapotabilă. Taxiul a intrat pe aleea dintre blocuri și, neatent, a lovit mașina în care se afla copilul. Izbitura l-a speriat foarte tare. După accident, cîteva zile, copilul tresărea prin somn. Pentru că decapotabila a fost lovită la roți și la bordul mașinii, l-am chemat pe polițistul Vasile Frățilă, sectoristul zonei„, a declarat Dumitru Giosanu.

Taximetristul a dat socoteală la poliție și s-a angajat să plătească contravaloarea mașinii. Prima rată, de 300 de lei, a fost stabilită pe 22 noiembrie, iar diferența pe 22 decembrie. „Am acceptat plata în două rate, pe baza cuvîntului polițistului. Altfel, nu aș fi fost de acord. Sectoristul mi-a spus că taximetristul, Gheorghiță Buzduc, este elev la liceu, și nu își permite să plătească suma întreagă„, a spus tatăl proprietarului decapotabilei.

Dacă prima rată a fost plătită conform înțelegerii, atunci cînd a venit termenul scadent pentru a doua plată, liceanul a fost de negăsit. „Cînd am văzut că nu mi se mai dă înapoi și a doua rată, am luat legătura cu sectoristul. El mi-a spus că băiatul este în vacanță și că, după sărbători, o să-mi primesc și restul de bani. Mi-a spus că mă ține el la curent. Nu a fost așa, iar acum sectoristul a intrat în concediu„, a spus Dumitru Giosanu.

 

 

Dosar penal pentru avarierea decapotabilei

Văzînd că nu-și poate recupera banii, Dumitru Giosanu a depus plîngere la Poliție. Decapotabila a fost reținută de poliție pentru cercetări de natură tehnică. „Mașina de jucărie se află la poliție. Are o roată distrusă. Se face o expertiză, pentru a se vedea modul în care s-a produs incidentul, dar nu se știe cine va plăti această expertiză. Taximetristul s-a ales cu un dosar penal, pentru distrugere„, a spus polițistul Vasile Frățilă.

Partea vătămată așteaptă verdictul organelor juridicare. Aceasta speră să-și recupereze paguba și să aducă acasă decapotabila la proprietarul de drept, care și-a aniversat împlinirea celor doi ani de viață departe de prima mașină primită în dar. Pînă la soluționarea cazului, inedit pentru magistrați, micuțul familiei Giosanu va privi decapotabilele numai de la televizor.

Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0