Prima paginăSocialEducatie

Debutanţi cu salarii mai mari decât dascălii cu vechime

Dimensiune text

Dascălii debutanţi, cu vechime de până la şase ani, primesc salarii majorate cu 10%.

Creşterea salarială s-a făcut conform OG 103/2013. Ca urmare, în urma calculării salariilor, un cadru didactic debutant cu 2-3 ani vechime primeşte 1.235 de lei, faţă de 1.129 de lei, cât primea până acum. Aceste creşteri salariale depăşesc, în unele cazuri, salariile cadrelor didactice cu vechime între şase şi zece ani. Astfel, profesorul cu definitivat şi vechime între doi şi şase ani are un salariu de 1.263 de lei, în timp ce profesorul cu grad didactic II şi vechime între şase şi zece ani primeşte un salariu de 1.217 lei.

„Noi formăm viitorul unei generaţii. Societatea a marginalizat profesia de dascăl prin exemplele negative pe care le-a scos în evidenţă, poate de aici şi refuzul unor cadre didactice tinere de a veni la catedră. În sistem nu te ţine salariul. Și noi, cei cu experienţă, am pornit de la salarii mici şi a trecut ceva vreme până acestea au crescut. Suntem nevoiţi să ne adaptăm. La catedră este un stres care nu se poate cântări, care epuizează. Această profesie aduce satisfacţii care nu ţin de bani. Desigur că orice majorare este binevenită, ca şi cea de acum. Cred că această profesie începe să fie văzută cu alţi ochi decât s-a întâmplat până acum”, a spus profesoara Gabriela Banu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • profesor 7 ani

  minciuni.
  cum puteti publica asemenea aberatii…
  sunteti generosi cu salariile afisate.
  va spun eu realitatea: profesor 9 ani vechime, grad II, spor dirigintie= 1040 lei

  • elev 7 ani

   La cat de destepti sunteti cred ca este suficient salariul.mergeti doar cu prezenta unii din voi domnilor profesori.

 • mihai 7 ani

  Inca o minciuna…profesor debutant, 840 lei (din care cam 2 milioane se duc pe naveta), nu 1129. Vorbesc din proprie experienta.

  Numai bine!

  • elev 7 ani

   Ca profesor debutant si mai faci si naveta cred ca ai spus totul,esti degeaba,mai bine mergi la cules de capsuni.

 • mama Omida 7 ani

  Pt. elev:
  ne meritam soarta ca ne criticati voi elevii, dar nu toate cadrele didactice sunt cum credeti voi sunt c d care pun suflet in ce fac si sunt chiar responsabile pt rezultatele voastre , nu aruncati cu noroi dati nume daca sunteti asa siguri pe voi.

 • dana 7 ani

  Pt. elev: Ne vedem la bacalaureat! Cadrele didactice au fost capabile sa-l finalizeze cu succes! Tu?