Debut cu înfrângere pentru HCM Roman în noul sezon

Vineri, 28 august, echipa de handbal feminin HCM Roman a început cu o înfrângere noul sezon al Ligii Naţionale, fiind învinsă, în deplasare, de HC Zalău. La pauză, scorul a fost favorabil gazdelor, 14-12, aceeaşi diferenţă de două goluri înregistrându-se şi la final, 23-21.

Jucătoarele romaşcane antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr au început mai bine meciul de vineri, conducând cu 3-1 în minutul 4, şi, o perioadă, au dat impresia că se află la controlul jocului, cu Jasna Toskovic şi Carmen Stoleru în prim plan. HC Zalău a revenit, însă, şi a echilibrat partida până în minutul 11, la 4-4. Romaşcanele au menţinut un avans minim până în minutul 20, când golul înscris de Raluca Ivan pentru 8-9 a consfinţit ultimul avantaj pentru HCM Roman în acest meci. Eliminările de două minute – patru doar în prima repriză – au tăiat elanul oaspetelor, iar elevele lui Gheorghe Tadici au preluat iniţiativa şi au încheiat prima parte a partidei cu avantaj de două goluri, 14-12.

În primele minute ale celei de-a doua reprize, Romanul pare să revină şi se apropie la un singur gol, 16-15 în minutul 35. Trec şase minute în care mingile trimise de Jasna Toskovic nu îşi ating ţinta, timp în care gazdele punctează de fiecare dată, 19-15 în minutul 41. Tereza Tamaş Pâslaru scoate minge după minge în poarta romaşcană, iar HCM reduce diferenţa la două goluri, 20-18 în minutul 49. Sabine Klimek ratează pe atacul următor pentru Zalău, dar Romanul nu poate fructifica şansa de a se apropia decisiv pe final de meci. Klimek transformă două lovituri de pedeapsă, iar Diana Puiu aduce liniştea în tabăra gazdelor, punctând pentru 23-19 în minutul 58. HCM poate doar reduce din diferenţă în final, iar prima partidă a campionatului se termină cu scorul de 23-21 pentru HC Zalău.

Au marcat pentru HCM Roman: Toskovic – 8 goluri, Stoleru – 5, Glibko – 4 (3 din aruncări de la 7 metri), Ivan – 2, Iuganu – 1, Chitacu – 1.

Pentru HC Zalău au punctat: Constantinescu – 6 (2 de la 7 metri), Puiu – 5, Klimek – 5 (3), Tămaş – 2, Bloj – 2, Trif – 2, Bazon – 1.

În prima etapă se mai dispută partidele: Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti (sâmbătă, ora 10.30), Dunărea Brăila – SCM Craiova (sâmbătă, ora 16.00), HCM Râmnicu Vâlcea – Corona Braşov (sâmbătă, ora 17.45), Alba Sebeş – Unirea Slobozia (sâmbătă, ora 18.00), Măgura Cisnădie – CSM Bucureşti (duminică, ora 12.00) şi HCM Baia Mare – Universitatea Cluj (duminică, ora 16.30).

Etapa următoare este una intermediară, miercuri, 2 septembrie, în care HCM Roman are primul meci din acest campionat în faţa propriilor suporteri, urmând a întâlni HCM Râmnicu Vâlcea.


COMENTARII

WORDPRESS: 0