De la APIA, la Primăria Botești

Dimensiune text

Noul primar al comunei Botești a lucrat pînă luna trecută la APIA. Georgeta Blaj vrea să înfrumusețeze comuna și să ofere un plus de confort locuitorilor acesteia.

 

Luni după-amiază, noul primar al comunei Botești a depus jurămîntul pentru mandatul de patru ani pe care l-a cîștigat pe data de 10 iunie. Georgeta Blaj se mîndrește că a cîștigat încrederea locuitorilor comunei datorită realizărilor ei de aproape treizeci de ani. „Eu sînt de loc din Bucovina, de la Gura Humorului. M-am stabilit în Botești, pentru că aici mi-am întemeiat o familie. Am lucrat la fostul CAP din comună, iar după desființarea CAP-ului am lucrat la Camera Agricolă, după care la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), la sediul de la Roman„, se prezintă, pe scurt, Georgeta Blaj.

Domeniul în care a lucrat a reprezentat un avantaj pe toată perioada campaniei electorale. „Am știut fiecare casă și fiecare familie. Mulți oameni au apelat la mine pentru că aveau nevoie să li se facă dosare pentru subvenții și așa am ajuns să cunosc problemele fiecăruia„, explică noul primar din Botești.

Georgeta Blaj spune că nu a făcut promisiuni nerealiste pentru a atrage voturile de partea sa. S-a gîndit că oamenii din Botești au nevoie de lucruri care să ajungă la sufletul lor și, în funcție de acest principiu, și-a creionat proiectele pentru acest mandat: „Nu vreau să mă hazardez în proiecte grandioase, la care există riscul să nu le pot îndeplini, fiindcă eu nu mă implic dacă nu sînt sigură de reușită. Nu am pierdut nici un examen în viața mea. Evident, am planuri pentru comună, dar, prima dată, vreau să fac curățenie, la propriu. Sîntem o localitate cu deschidere la E85, iar șanțurile au iarbă pînă la brîu„.

Dincolo de acest aspect, Georgeta Blaj și-a creionat și unele investiții care să aducă un plus de confort locuitorilor din Botești. Vrea locuri de joacă pentru copii, gaz, canalizare și mai mulți kilometri de asfalt, dar și un birou la primărie care să se ocupe de dosarele pentru APIA. „În zona Romanului, doar trei comune oferă acest serviciu cetățenilor. Ceilalți trebuie să vină la Roman pentru a depune dosarele. Vreau să trimit oameni la specializare, astfel încît să poată face față solicitărilor. {i mai vreau să specializez personal din primărie pentru a putea accesa fonduri europene. Consider că aceasta este o modalitate sigură de a moderniza comuna, în condițiile în care administrațiile publice locale au bugete de criză„, este de părere primarul comunei Botești.

Precizează, însă, că va face tot ce-și doresc cei pe care îi reprezintă, nu ceea ce va dori ea. Și îi asigură pe oamenii din Botești că noul primar este un om deschis, care îi va asculta ori de cîte ori va fi nevoie.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • BC 8 ani

    Un om extraordinar care realizeaza ceea ce isi propune.