Dascălii romaşcani vor susţine titularizarea în două centre

Dimensiune text

La concurs s-au înscris 767 de candidaţi, pentru 86 de posturi titularizabile. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă.

Dascălii din toată ţara se pregătesc pentru concursul de titularizare, programat, în acest an, pe 30 iulie. În judeţul Neamţ, concursul se va desfăşura în două centre din Piatra Neamţ – Școala Gimnazială nr. 2 şi Liceul Tehnologic „Spiru Haret” -, unde candidaţii au fost distribuiţi în funcţie de disciplinele la care vor susţine concursul. În acest an, s-au înscris la titularizare 767 de candidaţi, pentru 86 de posturi titularizabile, dintr-un număr de 1.171 de posturi vacante. 1.085 de posturi sunt pentru angajare pe perioadă determinată, iar 266 de posturi au fost deja ocupate prin prelungire de contract, deoarece candidaţii au preferat să rămână cu nota obţinută la concursurile din anii trecuţi.

„Iniţial, s-au înscris la concurs 787 de candidaţi. 30 de candidaţi au absentat de la inspecţia specială la clasă, 53 au echivalat inspecţiile făcute pentru definitivat, iar un candidat a obţinut la inspecţie o notă sub 7, care nu-i permite să participe la proba scrisă. Până joi, lucrăm la validarea fişelor de înscriere pentru absolvenţii actualei promoţii”, a precizat profesoara Gabriela Banu, inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la discipline pentru învăţământul primar (97) şi preşcolar (59), dar şi la discipline precum educaţie fizică şi sport (57), română (55) şi matematică (47). „Ne dorim la catedră oameni care să iubească copiii, şcoala, oameni cu mintea acasă. Dacă vor căuta un loc de muncă în învăţământ ca un refugiu, cei care vor avea de suferit vor fi copiii”, a spus inspectorul şcolar adjunct.

Subiectele la titularizare se elaborează la nivel naţional, iar evaluarea are loc în centre de evaluare desemnate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Dascălii vor avea la dispoziţie patru ore pentru a rezolva subiectele primite. Cei care nu se vor simţi în stare să le rezolve au dreptul de a cere anularea tezei. După finalizarea timpului programat probei scrise, lucrările vor fi preluate de reprezentanţi ai ISJ Neamţ, ai Poliţiei şi de preşedinţii centrelor de examen şi vor fi aduse la sediul ISJ Neamţ, unde vor fi sortate pe discipline şi trimise în centrele de evaluare din ţară.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă.

Afişarea primelor rezultate ale titularizării este programată pe 5 august. Candidaţii nemulţumiţi de notele cu care le-au fost evaluate lucrările au la dispoziţie zilele de 5 şi 6 august pentru a depune contestaţii. Soluţionarea contestaţiilor este programată pe data de 8 august. Prima etapă de repartizare pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va desfăşura pe 9 august, iar pentru angajare pe perioadă determinată – pe 14 august.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetatean 7 ani

    Cu siguranta acele distinse doamne educatoare/ invatatoare care pana acum au luat doar nota 2-doi, 3-trei anul acesta vor lua NOTA DE TITULARIZARE, ne vom revolta sa fie corectitudine pana la capat ca altfel ne vom revolta , stim cum si cine lucreaza necinstit dar astemptam…………….
    Domnule Dimon speram sa fiti cinstit sa nu procedati ca si la gradatiile de merit suntem invatatoare care ne meritam laudele nu am pus falsuri in dosare ca alti invatatori .