Prima paginăEducatie

Dascălii nu pot striga în fața Prefecturii, dar o fac la Teatrul Tineretului

Dimensiune text

Primăria municipiului Piatra Neamț nu a aprobat organizarea mitingului în fața Prefecturii.

 

Sindicatele dinn învățămînt au suspendat protestul pe care intenționau să-l organizeze vineri, între orele 15 și 16, în fața Prefecturii din Piatra Neamț. Primăria municipiului Piatra Neamț a respins cererea sindicaliștilor nemțeni, din cauza efectuării unor lucrări în zonă, sugerîndu-le să protesteze în fața Inspectoratului Școlar.

„Odată cu respingerea cererii noastre, ne-a fost oferită și o alternativă, aceea de a muta protestul în parcarea din fața Inspectoratului Școlar Județean. Este o variantă inacceptabilă pentru noi. Revendicările noastre erau adresate reprezentantului Guvernului în teritoriu, noi nu averm de ce să ne prezentăm nemulțumirile în fața inspectoratului școlar, cu care nu avem nici o problemă. Am hotărît ca, în acest caz, să suspendăm mișcarea de protest”, a spus Gabriel Ploscă, președintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț.

Sindicaliștii din educația nemțeană au anunțat, însă, că vor protesta, totuși, alăturîndu-se mulțimii care protestează în fiecare zi în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, pentru care nu au nevoie de aprobare specială. Sindicaliștii din învățămînt au strîns numeroase nemulțumiri, legate de subfinanțarea cronică a sistemului, de tăierile salariale și de eșalonarea, pînă în 2016, a plății sumelor obținute în instanță, de nereținerea pe statul de plată a cotizației plătite de membrii de sindicat și de lipsa disponibilității pentru dialog a guvernanților în cazul discutării unor acte normative de importanță capitală, cum a fost Legea Educației sau Codul Muncii.

COMENTARII

WORDPRESS: 0