Prima paginăEducatie

Dascălii cîrcotesc la „numărătoarea bobocilor”

Dimensiune text

Cadrele didactice consideră că recensămîntul copiilor de vîrstă școlară nu intră în obligațiile lor.

 

 

Recensămîntul obligatoriu al copiilor de vîrstă școlară și preșcolară – pe care trebuie să se bazele previziunile pentru viitoarele clase I și pregătitoare din școli – i-a nemulțumit pe dascăli. Aceștia consideră că această activitate nu face parte dintre cele pe care trebuie să le efectueze în cele 40 de ore de muncă pe săptămînă și că pentru orele muncite în plus trebuie să primească bani în plus. Dacă în mediul rural activitatea este ceva mai simplă, numărătoarea bobocilor este ceva mai complicată la oraș, fiecare dascăl implicat avînd de bătut la cîteva zeci de uși.
Nu văd de ce trebuie să facem noi recensămîntul acesta, cînd ar fi mult mai simplu să se folosească datele înregistrate la recensămîntul din luna octombrie„, a spus o învățătoare romașcană.
Această activitate nu este consemnată în fișa postului. Nu pot fi obligată să fac în plus astfel de activități, fără să primesc plată în plus„, a spus un cadru didactic din oraș.

Fiecărei școli din oraș i-a fost arondată cîte o circumscripție școlară, cu obligația de a ști cu exactitate numărul de copii pe care contează pentru anii de început ai învățămîntului primar. Pe baza recensămîntului, va fi întocmit, apoi, planul de școlarizare și se va realiza oferta școlară a fiecărei unități școlare.

Termenul limită pentru încheierea recensămîntului și sistematizarea datelor este 18 februarie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0