Daniel Cazacu nu mai este directorul Poliției Locale

Daniel Cazacu nu mai este directorul Poliției Locale

Dimensiune text

 

În conferința de presă săptămânală de la Primăria municipiului Roman de luni, 24 iulie, primarul Lucian Micu a confirmat faptul că Daniel Cazacu nu va mai fi directorul Poliției Locale. Acesta nu a fost demis, dar va fi mutat pe un alt post. Este a doua schimbare importantă făcută la nivelul administrației publice locale de primarul Lucian Micu, după ce, în urmă cu aproape o lună, s-a vacantat și postul de city manager, ocupat până atunci de Ovidiu Bojescu.

Primarul Lucian Micu spune că schimbarea de la nivelul conducerii Poliției Locale s-a făcut de comun acord cu Daniel Cazacu. „Nu trebuie privită neapărat ca o retrogradare. Eu am avut o discuție cu dumnealui, mi-am propus eficientizarea acestei direcții și, de comun acord, am stabilit că e varianta cea mai oportună în acest moment. Eu vreau să îi mulțumesc pentru activitatea pe care a desfășurat-o până acum la nivelul acestei direcții: este, practic, persoana care a înființat această direcție de Poliție Locală și care a contribuit din plin la tot ceea ce a însemnat până acum Poliția Locală. Însă, atât din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii municipiului Roman, cât și ceea ce am simțit eu ca și puls, la nivelul municipiului Roman, cred eu că în momentul de față e nevoie de un suflu nou la nivelul acestei direcții”, a declarat primarul Lucian Micu.

Edilul nu a confirmat zvonurile conform cărora postul de director ar urma să fie ocupat de Cristian Malei, fost adjunct al Poliției Roman, ieșit de un an la pensie. În fapt, postul de director va fi scos la concurs. „Ideea e că, în momentul de față, orice persoană cu experiență în cadrul Poliției naționale poate fi de folos, dar, în același timp, orice altă persoană care se simte pregătită pentru acest post de conducere în cadrul Poliției Locale se poate prezenta la concurs. Bineînțeles, trebuie să aibă o pregătire specifică, întrucât e vorba despre o activitate care are un caracter special”, a mai spus primarul Micu.

Până la organizarea unui concurs, pentru o perioadă scurtă, Daniel Cazacu va coordona în continuare activitatea Poliției Locale. „Daniel Cazacu va fi șef de birou monitorizare baze de date din cadrul Poliției Locale. Pentru o anumită perioadă, când va intra și dumnealui în concediu, dumnealui va asigura activitatea de coordonare a Direcției de Poliție Locală. După ce va intra în concediu, voi nominaliza o altă persoană”, a mai spus primarul.

Dat fiind faptul că în ultima perioadă s-au făcut unele schimbări importante, întrebat de redactorul Ziarului de Roman, dacă evaluarea angajaților din Primărie s-a încheiat și lucrurile s-au „așezat” pe făgașul bun, primarul Lucian Micu a precizat că „până acum s-au luat o serie de măsuri și, dacă e cazul și în viitor, vom mai lua”.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • multumim domnule primar !