Dan Vasile Constantin, găsit din nou incompatibil de ANI

Dan Vasile Constantin a avut un contract cu ApaServ Neamţ. Consilierul judeţean PSD se află pentru a treia oară în această situaţie.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Dan Vasile Constantin, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ şi fost prefect al judeţului Neamţ. Dan Vasile Constantin s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării actualului mandat de consilier judeţean, a încheiat şi semnat – în calitate de furnizor – un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 Lei, fără TVA, între SC Locato SRL (societate în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator special) şi compania judeţeană ApaServ SA (companie în cadrul căreia acesta deţine calitatea de reprezentant al CJ Neamţ în Adunarea Generală a Acţionarilor).

„Astfel, Dan Vasile Constantin a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora consilierii judeţeni care au funcţia de administrator nu pot încheia contracte comerciale de furnizare de produse cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori autoritatea consiliului judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile judeţene respective”, se arată în comunicatul ANI.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dan Vasile Constantin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

În cazul în care consilierul judeţean nu va putea demonstra că ceea ce a constatat ANI este eronat, nu va mai putea exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani. Deocamdată, acesta nu va fi demis din funcţia de consilier judeţean. „Noi nu am primit o adresă oficială de la ANI şi nu pot discuta pe marginea unui comunicat de presă. În plus, dacă domnul Constantin decide să atace în instanţă decizia ANI, are dreptul de a face acest lucru în termen de 15 zile de când a fost înştiinţat despre starea de incompatibilitate şi, atunci, instanţa va avea ultimul cuvânt”, a afirmat George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

Dan Vasile Constantin se află la a treia situaţie de incompatibilitate. În 2006, el a fost nevoit să renunţe la funcţia de preşedinte al CJ Neamţ – fiindcă avea o demnitate publică şi era şi administrator al unei societăţi comerciale -, iar înainte de alegerile din 2012 a avut un mandat de prefect de doar patru zile – pentru că s-a aflat pe listele electorale USL pentru CJ Neamţ, iar prefectul trebuie să fie apolitic.

Dan Vasile Constantin nu a putut fi contactat până la închiderea ediției pentru a-şi exprima punctul de vedere în legătură cu această situaţie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0