Dan Constantin, noul prefect de Neamț

Începînd de miercuri, județul Neamț are prefect. Acesta este Dan Vasile Constantin (foto), fost subprefect, fost președinte al Consiliului Județean Neamț și fost președinte al Organizației Neamț a Partidului Social Democrat.

 

Numirea lui Dan Vasile Constantin în funcția de prefect a fost decisă miercuri, 30 mai, în cadrul ședinței de Guvern. „Sînt onorat să fiu numit pe această funcție. Prioritatea mea în acest mandat va fi să restabilesc încrederea cetățenilor în instituțiile statului și să eficientizez activitatea în aceste instituții, pentru ca oamenii să nu mai fie plimbați de la o instituție la alta, în încercarea de a-și rezolva problemele. Promit să acord atenția și respectul cuvenite fiecărui partener din administrație, în mod egal și transparent„, a afirmat Dan Constantin, proaspătul prefect de Neamț. Acesta va fi învestit în funcție joi, 31 mai, la ora 10.30, din partea unui reprezentant la Ministerului Administrației și Internelor.

Înainte de a intra în administrația publică, Dan Vasile Constantin a lucrat într-o companie americană. Din 1999 și pînă în 2004, acesta a fost reprezentantul unui investitor american și președinte al Consiliului de Administrație în cadrul mai multor societăți din județ. Din 2004 și pînă 2006 a fost președinte al Consiliului Județean Neamț, perioadă în care a fost și președintele Partidului Social Democrat (PSD) Neamț. Din 2006 și pînă în 2009, a revenit în mediul privat. În 2009 a ocupat funcția de subprefect al județului Neamț, după care a deschis o afacere în domeniul consultanței și al imobiliarelor, la conducerea căreia a fost pînă în urmă cu trei luni.

Dan Constantin a fost membru al PSD Neamț pînă în urmă cu cîteva zile, cînd a fost suspendat din partid pentru a putea ocupa funcția de prefect al județului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0