Prima paginăSport

„Cutezătorii” din Gherăeşti, calificaţi în finală la Olimpiada gimnaziilor la oină

„Cutezătorii” din Gherăeşti, calificaţi în finală la Olimpiada gimnaziilor la oină

Dimensiune text

 

cutezatorii 01În perioada 22 – 23 aprilie s-a desfăşurat, la Bârlad, etapa pe regiune la Olimpiada gimnaziilor la oină. Au participat şase echipe campioane judeţene din Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suceava. Elevii din Gherăeşti antrenaţi de Sebastian şi Mihai Blaj au câştigat toate cele cinci jocuri disputate, calificându-se pentru finala de la Constanţa, din 20-23 mai. Oiniştii Școlii Gimnaziale Gherăeşti fac parte din Asociaţia sportivă şcolară „Cutezătorii”, recent înfiinţată, la iniţiativa iubitorilor de sport din această şcoală, care reprezintă, în ultimii ani, cel mai important centru de promovare în rândul tineretului şcolar a oinei, sportul naţional al României.

Clasamentul final la etapa regională Bârlad: 1. Neamţ, 2. Botoşani, 3. Iaşi, 4. Suceava, 5. Vaslui, 6. Bacău.

Cei 13 sportivi iubitori ai oinei sunt: Andrei Bereşoaie, Paul Mătălică, Liviu Farcaş, Paul Vasile, Gabriel Sulteş, Ionut Andaraş, Emanuel Omuşoru, Andrei Roca, Iulian Ciobanu, Cozmin Trifaş, Eduard Androşcă, Robert Blaj şi Paul Lungu.

„În finala turneului de la Bârlad, oiniştii din Gherăeşti au câştigat meciul decisiv pentru calificare cu 12-4, cu oiniştii din Vorona – Botoşani. Antrenorul Irimel Popescu, profesorul delegat din Botoşani, a felicitat tinerii oinişti din Gherăeşti pentru jocul practicat, urându-le succes la finala de la Constanţa. De menţionat este faptul că la acest meci au asistat 20 de profesori de sport din Republica Moldova, care doresc să promoveze oina în ţara vecină. Din partea Comitetului Olimpic Român, toate cele şase echipe au primit echipament sportiv pentru promovarea oinei. După o pauză de doi ani, sportivii şcolari din Gherăeşti revin din nou în primele opt echipe şcolare din ţară, sperând la un nou titlu de campion naţional şcolar. Mulţumim Primăriei Gherăeşti şi conducerii Clubului Sportiv Biruinţa pentru asigurarea condiţiilor de masă, cazare şi transport la competiţia de la Bârlad”, a afirmat profesorul Mihai Blaj.

cutezatorii 02

cutezatorii 01

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0