Curtea de Conturi vine la ApaServ

Dimensiune text

Experții vor analiza documentele companiei începând de luni, până la sfârșitul lunii noiembrie.

 

Compania județeană ApaServ va fi controlată de Curtea de Conturi. Controlul, programat între 21 octombrie – 29 noiembrie,  ar putea fi prelungit dacă experții Curții de Conturi vor considera necesar. Directorul general al operatorului de apă și canal din județ nu este foarte încântat de vizita reprezentanților Curții de Conturi, din cauză că activitata companiei ar putea fi afectată de acest control. ”Conform procedurii, reprezentanții Curții de Conturi își anunță vizita din timp, enumerând, totodată, și documentele pe care vor să le verifice. Dar mereu se întâmplă să ceară acte suplimentare. Practic, timp de o lună și jumătate, toți angajații vor fi la dispoziția acestor experți”, a afirmat Cătălin Dughir, directorul general al ApaServ Neamț.

Acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că acest control ar putea fi ”cu dedicație”. ”Nu știu dacă acest control survine a urmare a unei sesizări sau nu și nu știu care este tema controlului, ce vor să verifice. Dar Curtea de Conturi nu a mai fost la ApaServ din anul 2008. În ultimul timp am avut controale din partea Autorității de Audit. Cred că cineva ar fi foarte bucuros ca ApaServ să ia corecții financiare, că așa suntem noi, românii”, a spus Cătălin Dughir, fără a nominaliza persoana sau persoanele la care face referire.

Activitatea companiei care furnizează apa și apa uzată în județ a fost, în ultimii ani, de multe ori în atenția opiniei publice. Principalele teme de dezbatere au fost tarifele aplicate de companie, printre cele mai mari din țară,  dar și modul în care au fost cheltuiți banii firmei.


COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Cicerone 6 ani

  Pretul la apa este un altfel de impozit din care traieste mai nou angajatul politic. Se poate ca mana dreapta a domnului politician Ursarescu sa fie trecut pe statul de plata? DA.
  Ce vrea sa spuna ca: „timp de o lună și jumătate, toți angajații vor fi la dispoziția acestor experți”. Pai nu asta e meseria lor acolo. Sa fie corecti cu toata lumea?

 • Mosu Lica 6 ani

  Daca ar trece si pe la Asociatii sa vada cat si cum se platesc ,,diferentele” dintre contorul individual si cel de scara….Apropo, chiar la ce (MAI) folosesc acestea ???!!!!!!!!!

  • Cicerone 6 ani

   La ce sa foloseasca? Sa obtina o spaga grasa curtea de conturi, ca de la ApaServ are de unde.

   • User 6 ani

    Lucrezi la curtea de conturi, dar ca femeie de servici, de ti-e ciuda? Mai lasa comentariile rautacioase. Daca ai ceva contructiv de zis, comenteaza… daca nu, taie frunza la caini in alta parte.

    • Cicerone 6 ani

     Sa las comentariile rautacioase? De ce? Cand Apaserv creste pretul cum vrea, cat vrea si cand vrea, eu sa stau si sa spun : „multumim Apaserv, eu sunt um om foarte darnic si nu am ce sa mai fac cu banii”.