Curtea de Conturi îi perfecționează pe funcționari

La Poienari au fost trei controale de audit în cinci ani. De teama Curții de Conturi, funcționarii sînt mai atenți la modul în care întocmesc documentele.

 

 

La Primăria Poienari (foto), Curtea de Conturi a efectuat un control în perioada 26 septembrie – 4 noiembrie 2011. A fost verificată activitatea administrației din Poienari pentru anul 2010, controlul de audit de anul trecut fiind al treilea din ultimii cinci ani. „Noi am avut parte de multe controale de la Curtea de Conturi, iar ultima dată s-au constatat mai puține erori. Cea mai mare sumă pe care trebuie să o recuperăm este de 4.524,65 lei„, a afirmat Marcel Adiaconiței, secretarul comunei Poienari.

Suma se recuperează acum din salariul pe care îl primește lunar fostul primar al comunei, care lucrează ca funcționar public în Primăria pe care a condus-o pînă în 2008. Fostul edil a făcut abonamente la un cotidian din Piatra Neamț fără a respecta legislația, iar acum plătește greșeala. O sumă de 1.227,85 lei a fost recuperată de funcționarii Primăriei Poienari de la o firmă care a montat gresie și faianță în cîteva încăperi din primărie. La măsurătorile făcute de reprezentanții Curții de Conturi s-a constatat că firma facturase mai multe materiale decît au fost folosite în realitate.

De la o familie care beneficia de ajutor de încălzire s-a recuperat suma de 540 lei. „Erau două familii care locuiau în aceeași casă, iar interpretarea Curții de Conturi a fost aceea că doar proprietarul poate beneficia de ajutor„, a precizat Marcel Adiaconiței. Curtea de Conturi a considerat că 352 lei s-au plătit fără documente justificative și în cazul unor ordine de deplasare, întrucît acestea nu aveau numere de ordine și nici un decont nu avea număr și dată.

Curtea de Conturi a României a făcut publice rapoartele controalelor efectuate în perioada februarie – aprilie 2011, referitoare la activitatea unităților administrativ-teritoriale în anul 2010. Din totalul administrațiilor locale din județul Neamț, anul trecut au fost verificate 32 de entități. Astfel, experții Curții de Conturi au verificat activitatea Consiliului Județean Neamț, a Primăriei Roman, a Primăriei Piatra-Neamț, a Primăriei Roznov, a altor 26 de primării rurale și a două societăți comerciale de interes local.


COMENTARII

WORDPRESS: 0