Prima paginăSocial

Cursuri suspendate la unități de învățământ din Neamț, din cauza coronavirusului

Cursuri suspendate la unități de învățământ din Neamț, din cauza coronavirusului

Dimensiune text

 

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 18 septembrie, prefectul județului Neamț, George Lazăr, a prezentat situația actualizată la finalul acestei săptămâni a dinamicii scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț. Datele au fost prezentate în urma hotărârii adoptate astăzi în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, având la bază informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Astfel, conform datelor prezentate, din cauza COVID-19 au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile cursurile la  grupa mijlocie din cadrul Școlii Gimnaziale „Roman Mușat” – învățământ preșcolar, din municipiul Roman, structură a Liceului cu Program Sportiv, la clasa a IV-a de la Școala Tămășeni, precum și de la clasa a XII-a B de la Colegiul Tehnic „Grigore Cartianu” din Piatra Neamț.

Conform aceleiași hotărâri adoptate în ședința CJSU Neamț, pentru alte unități de învățământ din județul Neamț s-a decis trecerea de la un scenariu la altul, față de decizia adoptată la începutul anului școlar (detalii aici). În zona Roman, pentru Grădinița „Roza Venerini” din Pildești, comuna Cordun, s-a trecut la scenariul 2 (Galben), de la scenariul 1 (Verde), în timp ce în comuna Trifești, pentru școlile Miron Costin și Trifești, cursuri de învățământ primar și gimnazial, s-a trecut la scenariul 2 (Galben), de la scenariul 1 (Verde).

La nivel național, conform datelor actualizate prezentate vineri de Ministerul Educației și Cercetării, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene, se înregistrează următoarea situație: 12.953 de unități de învățământ în Scenariul 1, 4.391 de unități de învățământ în Scenariul 2 și 312 de unități de învățământ în Scenariul 3.

COMENTARII

WORDPRESS: 0