Prima paginăSocial

Cursuri suspendate la alte clase de la școli din Roman, din cauza COVID-19

Cursuri suspendate la alte clase de la școli din Roman, din cauza COVID-19

Dimensiune text

 

Prefectura Neamț a prezentat, la finalul acestei săptămâni, situația actualizată a dinamicii scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț. Datele au fost prezentate în urma hotărârii adoptate vineri, 16 octombrie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, având la bază informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Astfel, conform datelor prezentate, din cauza COVID-19 au fost suspendate, pentru o perioadă de 14 zile cursurile la: Școala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamț – clasa pregătitoare A, clasa pregătitoare C, clasa pregătitoare D, clasa al VII-a C; Colegiul Național „Roman-Vodă” Roman – clasa a X-a A și clasa a X-a H; Școala Gimnazială Tămășeni – clasa I; Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman – clasa a XII-a F; Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț – clasa a XII-a B și a XII-a C; Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman – clasa a V-a C; Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț – clasa a XI-a B; Școala Gimnazială Bodești / structura Bodeștii de Jos – Grupă preșcolari.

Prin aceeași hotărâre de vineri  CJSU Neamț, a fost aprobată, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, reluarea cursurilor școlare care presupun prezența „față în față” pentru clasa a X-a grupa a II-a din cadrul Liceului Teologic „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț (începând cu data de 19 octombrie ), și pentru clasa I A și I C din cadrul Colegiului Tehnologic „Spiru Haret” Piatra Neamț (începând cu data de 19 octombrie).

La nivel național, conform datelor actualizate prezentate luni de Ministerul Educației și Cercetării, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene, se înregistra următoarea situație: 10.790 de unități de învățământ în Scenariul 1 (în scădere), 5.607 unități de învățământ în Scenariul 2 (în creștere) și 1.259 de unități de învățământ în Scenariul 3 (în creștere). Dintre cele 1.259 de școli din ultima situație, 313 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 946 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Situația actualizată a scenariului de funcționare pentru unitățile de învățământ, conform datelor prezentate vineri, 16 octombrie, de Prefectura Neamț, poate fi accesată în continuare (fișier disponibil și la acest link):

ANEXA-LA-HCJSU-NR.-63_2020

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0